Een rockband en harmonieorkest samen maakt het een niet alledaagse tribute.
Een rockband en harmonieorkest samen maakt het een niet alledaagse tribute.

‘Harmony & Metallica’ op Heerlijk Hemelrijk Festival

Kunst en cultuur 501 keer gelezen

ZEELAND/VOLKEL | Na 3 jaar uitstel is het op zondag 9 oktober dan toch zover: Zeelandia plays Metallica’s S&M op het Heerlijk Hemelrijk Festival in Volkel. De muziekvereniging geeft hiermee een Brabants eerbetoon aan het wereldberoemde concert dat Metallica gaf samen met het San Francisco Symphony Orchestra.

Het is voor de Zeelandse muziekvereniging Zeelandia naar eigen zeggen een uniek project samen met oud-leden van de alom bekende Metallica-coverband ‘The Unforgiven’. Niet alleen een de samenwerking van een rockband en harmonieorkest, maar ook de locatie waar dit concert gaat plaatsvinden, een heus festival podium, is op z’n minst bijzonder te noemen voor een harmonieorkest.

Try-out
Daags voor het festival, op zaterdag 8 oktober, vindt er een try-out plaats in het poppodium DRU Cultuurfabriek in Ulft. “Een laatste generale, alvorens we een dag later gaan knallen op Heerlijk Hemelrijk Festival met onze Metallica show”, aldus de muziekvereniging. “We spelen in de grote tent, waar de dagen daarvoor al diverse grote namen uit de Nederlandse popwereld hebben gespeeld, wat het voor ons als lokale muziekvereniging een super vette beleving maakt.” Ben je nieuwsgierig naar het optreden? Kaarten zijn te koop via heerlijkhemelrijkfestival.nl/tickets.

Heerlijk Hemelrijk
Heerlijk Hemelrijk Festival vindt een dag na FestyLand plaats, en door het brede, gevarieerde aanbod toegankelijk voor alle leeftijden. Voor de jongeren is er muziek in onder andere de Desperados by STUK & Friends en The Ballsroom, en voor de allerkleinste is de Fun Palace ‘the place to be’.

Uit de krant

Uit de krant