De bandleden.
De bandleden.

Fatburger viert met welbekend Fatfest alsnog 30-jarig jubileum

Kunst en cultuur 360 keer gelezen

UDEN | Fatburger halt op zaterdag 24 september het welbekende Fatfest van stal. Dit staat in het teken van hun 30-jarige bestaan in 2020 en is door de bekende reden verzet naar 2022.

Fatfest keert eenmalig terug in de Pul in Uden. Maar liefst acht regionale bands werken hier aan mee. Medio 1989 ontstond het idee bij een 5-tal muzikanten uit de regio Gemert/Boekel een rockcoverband te beginnen. Niet veel later nam dit al serieuze vormen aan en kreeg het project de naam Fatburger. Begin jaren 90 vestigde Fatburger al meteen naam in de toen roemruchte rockscene. Met hun covers van veelal ‘auw rockers’ en rockmuziek van Nederlandse bodem waren de heren van Fatburger, samen met hun trouwe aanhang, graag geziene gasten. Het bier stroomde rijkelijk en gegarandeerde altijd een groots muziekfeest. Een 450-tal optredens in Nederland maar ook ver daarbuiten waren het resultaat en anno 2022 speelt Fatburger nog steeds het dak eraf van vele zalen, cafés en festivals met hun mix van ‘vette alternatieve rockcovers’. Van AC/DC naar Triggerfinger en van Black Sabbath naar Muse. De huidige bezetting bestaat uit Toon van den Heuvel uit Boekel (zang), Julian van den Berg uit Oss (gitaar), Theun Sterken uit Gemert (gitaar), Peter Verstegen uit Langenboom (bas) en Toon van Heesh uit Mariaheide (drums).
Om 15.00 gaan de deuren los van de Pul en het programma is als volgt; STUGG, Battering Ram, Cooking John, Third Half, Helldriver, Fatburger, Johnsson and the Fulltones, en Rattle Snake Shake sluit af. Entree is 10 euro. Kaarten zijn te koop via www.livepul.com.

Uit de krant

Uit de krant