Een oude foto van The Specs.
Een oude foto van The Specs.

Udense band The Specs speelt bij Bromfietstreffen Mariaheide

Kunst en cultuur 432 keer gelezen

UDEN | Coverband The Specs speelt aankomende zondag tijdens het Bromfietstreffen in Mariaheide, bij café D’n Brouwer op het Dobbelsteenplein tussen Uden en Veghel.

Vanaf 09.30 tot 10.30 uur wordt verzameld voor de start van het evenement. De start voor de solexen is rond 10.30 en de overige deelnemers mogen om 11.00 uur van start. De rit is inclusief een consumptie bij de startplaats, verzorging op de pauzeplaats en een leuke herinnering voor aan de bromfiets (zolang de voorraad strekt). Snelheid speelt bij deze volledig met borden uitgezette toertocht geen enkele rol, samen genieten van de mooie omgeving is het brommermotto van organisatie De Bromvliegers. Mocht je tijdens de rit met pech komen te staan dan kun je gebruik maken van de bezemwagen die achter de deelnemers aan rijdt. Voor meer informatie kun je terecht bij voorzitter Leon de Louw via telefoonnummer 06 28 88 82 91.

The Specs
The Specs uit Uden trad begin jaren 60 veelvuldig op in het toenmalige uitgaanscircuit en jongerensozen in de regio Zuidoost Brabant en Land van Maas en Waal. Het repertoire van The Specs bestond uit nummers van The Kinks, The Rolling Stones, The Pretty Things, The Motions en The Byrds. De optredens in die tijd werden gevolgd door een trouwe schare fans met als hoogtepunt een optreden in het voorprogramma van The Pretty Things in de Veilinghallen in Tiel. Anno nu worden de ‘oude’ nummers nog steeds gespeeld maar aangevuld met hedendaagse versies van deze nummers.

Uit de krant

Uit de krant