Afbeelding

Mien Koenen - Van Lieshout exposeert in ‘t Knekelhuisje

Kunst en cultuur 840 keer gelezen

UDEN | Gedurende de maand augustus zal de Udense Mien Koenen-van Lieshout in ‘t Knekelhuisje enkele van haar werken tentoonstellen. 

Ze vertelt: “Ik ben al heel mijn leven bezig met het creëren van kunst, met name keramiek en schilderen. Maar sinds 2003, nadat ik stopte met mijn actieve loopbaan, ben ik fulltime bezig met kunst. Ik hou er vooral van om te werken met kleuren. En dan vooral kleuren waarvan je vooraf nooit zou verwachten dat het een mooie geheel vormt.” Waar ze haar inspiratie vandaan haalt? “Ik heb een sterke drang om telkens iets nieuws te creëren, puur uit creatieve behoefte maar eigenlijk ook gewoon door mijn plezier in het leven. Mijn onderwerpen variëren van bloemen, dieren, mensen maar ook maak ik abstracte objecten en werk ik in opdracht.” Haar werken zijn dan ook te koop. De prijslijst is te vinden tijdens de expositie in ‘t Knekelhuisje. “Inmiddels hangen en staan mijn werken bij particulieren thuis en ook op publieke plaatsen, zoals nu in het mooie Knekelhuisje.” Daarnaast geeft ze al 10 jaar keramiekles.
‘t Knekelhuisje is geopend op vrijdag- en zaterdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur en op koopzondag. De toegang is gratis. Je vindt het Knekelhuisje op Kerkstraat 24a in Uden, naast de Petruskerk.

Uit de krant