De mannen van de Limburgse band.
De mannen van de Limburgse band.

‘Het Was Een Kwestie Van Geduld’ met Rowwen Hèze in theater Markant

Kunst en cultuur 597 keer gelezen

UDEN | In de theatershow ‘Het Was Een Kwestie Van Geduld’ doet Rowwen Hèze waar ze het beste in zijn; zichzelf zijn en muziek maken voor de mensen. Van uptempo feestnummers tot ontroerende kleine nummers. Muziek die mensen raakt. Helemaal in hun element veroveren ze dinsdag 28 juni het publiek van Markant Uden. 

Met hun volksliederen als wapens gaan ze enthousiast de strijd aan. Een feest van troost. Zodra het startsein wordt gegeven gaat de vlag in de grond en ziet het publiek Rowwen Hèze op hun best. De muziek van de Limburgse dialectband uit America laat zich moeilijk categoriseren. Van singer-songwriter, Ierse folk en gevoelige ballads tot invloeden van Limburgse fanfare, Tex-Mex en polka-muziek. Hoor je hun muziek, dan is het onmiskenbaar Rowwen Hèze. Hoewel niet iedereen de Limburgstalige muziek van de band mee kan zingen, kreeg de band veel bekendheid door de jaren met nummers als ‘Bestel Mar’, ‘‘t Roeie Klied’, ‘De Neus Umhoeg’ en natuurlijk ‘Limburg (Kwestie Van Geduld)’.

Informatie
Rowwen Hèze is op dinsdag 28 juni om 20.15 uur te zien in de theaterzaal van Markant Uden. Tickets kosten 32 euro (exclusief 1,95 euro ticketkosten) en zijn te reserveren via de website van het theater www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Uit de krant