Afbeelding

Feest bij de bibliotheek op landelijke Boekstartdag

Kunst en cultuur 245 keer gelezen

UDEN | Op zaterdag 11 juni vindt de landelijke Boekstartdag plaats, ook in onze regio. Een dag waarbij extra stil gestaan wordt bij het voorlezen aan jonge kinderen. Alle kinderen van 0 tot en met 2 jaar ontvangen dan bij een lidmaatschap van de bieb een gratis Boekstartkoffertje met twee gratis boekjes erin.

Ook ontvang je als ouder een gratis proefabonnement voor een half jaar. Naast dat een abonnement gratis is voor alle kinderen van 0 tot en met 18 jaar, biedt de bieb ook een doorgaande lijn van activiteiten aan, waar je gratis aan deel kunt nemen.

0 t/m 6 jaar
Spelend ontdekkend lezen voor baby’s en dreumesen bij Babybrabbels (5 mnd- 14 mnd) en dreumesbabbel (14 mnd-2 jaar). Actieve boekbeleving met het Peuteruurtje (2 - 4 jaar) en thuis genieten van een leuke vervolgactiviteit met Kleutertijd (4-6 jaar). Zo maar een greep uit de activiteiten voor de allerjongsten. De activiteiten zijn vast opgenomen in het activiteitenprogramma van de bieb in Uden en kun je iedere maand bezoeken. Op de website van de NOBB tref je de actuele data en tijden. Ook in Volkel, Zeeland en Schaijk tref je enkele van deze activiteiten aan. Op 11 juni kun je om 09.00 uur een voorproefje meemaken van Baby/Dreumesbabbel. Van 10.00 tot 11.00 is er het Voorleesfeest voor alle peuters en kleuters.

Leesmiljonairs
Voor alle kinderen van groep 3 t/m 8 start het zomerleesproject ‘Leesmiljonairs’ weer. Dit programma helpt een zomerleesdip voorkomen, door kinderen enthousiast te maken om te blijven lezen tijdens de zomervakantie. De kinderen sparen leesminuten en kunnen zo diploma’s verdienen. Daarnaast sparen zij voor leuke cadeautjes van onder andere lokale ondernemers. Op 11 juni is er voor deze kinderen een speurtocht op de jeugdafdeling van bibliotheek Uden. Maak de speurtocht, vind het codewoord en lever deze in bij de jeugdbalie.

Verboden Kleuren- Workshop
Margriet du Maine komt op 11 juni vertellen over haar boek Verboden Kleuren. Kinderen van groep 8 t/m 2e klas Voortgezet Onderwijs kunnen deelnemen aan haar workshop, waarvan de activiteit nog een verrassing blijft. Aanmelden kan via www.nobb.nl bij agenda.

Uit de krant

Uit de krant