Afbeelding

'Noord-Korea: de verbeelde werkelijkheid' in bibliotheek Uden

Kunst en cultuur 484 keer gelezen

UDEN | Gastdocent drs. Marc Roth neemt bezoekers aan de lezing 'Noord-Korea: De verbeelde werkelijkheid' op woensdagavond 6 maart mee naar het meest gesloten land ter wereld.

De lezing maakt deel uit van een reeks lezingen in het jaarthema Vrijheid van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Marc Roth studeerde beleids- en organisatiewetenschappen aan de Tilburg University. Hij is tevens oprichter van Roth Spark Travel, een reisorganisatie die reizen organiseert naar wat 'onbekendere' bestemmingen. Zelf heeft hij Noord-Korea meerdere malen bezocht.

Werkelijkheid
De plekken, plaatsen en dingen die je in Noord-Korea als reiziger te zien krijgt maken het land trots. Je mag weliswaar niet alleen de straat op en wordt altijd begeleid door twee gidsen en een chauffeur, maar dat wil niet zeggen dat je in een toneelstuk terechtkomt. Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt voortdurend de vraag op: wat is waar en wat is de werkelijkheid? Wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze 'Westerse bril'? In deze lezing geeft Marc een inkijkje in 'werelds meest gesloten samenleving en ontdek je dat Noord-Korea meer is dan alleen maar 'verbeelde werkelijkheid'. De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, (korte) clips en ander beeldmateriaal.

Informatie
Aanstaande zaterdagmiddag 2 maart worden in de bibliotheek een tweetal documentaires over Noord-Korea getoond: 'A State of Mind' en 'The Game of Their Lives'. Deze zijn gratis te bezichtigen vanaf 13.00 uur. Toegangskaarten voor de lezing zijn in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken te koop én online op www.nobb.nl/kaartverkoop. Kaarten kosten 5 euro voor bibliotheekleden en 7 euro voor niet leden.

Uit de krant