Björn van der Doelen maakt liedjes die lijken te zijn gemaakt voor een intieme setting
Björn van der Doelen maakt liedjes die lijken te zijn gemaakt voor een intieme setting

Stoere mannen, sterke verhalen in een voetbaljas in De Pul

Kunst en cultuur 523 keer gelezen

UDEN | De Udense bibliotheek en De Pul houden op zaterdag 27 oktober een nieuwe editie van Stoere mannen, Sterke verhalen, met ex-profvoetballer en muzikant Björn van der Doelen en columnist en schrijver Marcel van Roosmalen.

Tijdens Stoere mannen, Sterke verhalen komen ruige kerels vertellen over hun mooiste leeservaring, de beste boeken en absolute aanraders. Het is een initiatief van de bibliotheek en De Pul om goede verhalen en muziek bij elkaar te brengen. De wereld van rock 'n roll bestaat immers uit vertellers van sterke verhalen. Zaterdag 27 oktober staat in het teken van voetbal. Columnist en schrijver Marcel van Roosmalen en ex-profvoetballer en muzikant Björn van der Doelen zijn te gast. Laatstgenoemde koos er na zijn profcarrière als voetballer (PSV, Twente, N.E.C.) voor om zijn grote liefde te volgen: het maken van muziek. Brabantse Americana is misschien de meest treffende beschrijving van zijn genre. Marcel van Roosmalen (1968) is schrijver en columnist voor verschillende kranten en tijdschriften. Hij schreef een roman over zijn jeugd in Arnhem en Nijmegen en verschillende non-fictie boeken over voetbalclub Vitesse, Pim Fortuyn en zijn aanhang. Ook is hij geregeld te gast als Vitesse-watcher in het praatprogramma Voetbal Inside op RTL 7.

De avond begint om 20.30 uur in De Pul. Entree is 10 euro voor bibliotheekleden en studenten, overige bezoekers betalen 12,50 euro. Je kaartje koop je online bij bibliotheek Uden en alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Na afloop, rond 23.00 uur, is er ook nog tijd om je eigen sterke verhalen te vertellen.

Uit de krant