Herman en Fien bij het autobedrijf.
Herman en Fien bij het autobedrijf. Foto: Henk Lunenburg

Herman en Fien Hermans uit Volkel 65 jaar getrouwd

Human Interest 1.690 keer gelezen

VOLKEL | Herman en Fien Hermans uit Volkel vieren op 27 november hun 65-jarig huwelijk. 

door Henk Lunenburg

Fien (87) is in Veghel geboren in een gezin van dertien kinderen, waarvan er een op jonge leeftijd is overleden. Het gezin bestond uit zeven meisjes en zes jongens. Haar vader was zaakvoerder van de NCB in Boxtel, en haar moeder had haar handen vol aan het huishouden. Fien zat op de meisjesschool en ging daarna naar de Marter Christi R.K. Huishoudschool en daarna werkte ze enkele jaren in de verpleging. Herman (87) is geboren in Volkel en zijn gezin telde tien kinderen, drie meisjes en zeven jongens. Zijn ouders hadden een melk en groentezaak. Herman ging in Volkel naar de jongensschool en daarna 1,5 jaar naar de Mulo. Tot aan zijn huwelijk ging hij thuis mee helpen met melkventen.

Ontmoeting op de kermis
Tijdens Volkel kermis zagen Herman en Fien elkaar voor het eerst bij de danszaal Van Hees in Volkel, maar op de kermis in Boekel sloeg de vonk over en kregen ze verkering. Op 27 november 1958 zijn ze getrouwd en gingen ze bij Anna Bosch wonen op het Annaplein. Daarna verhuisden ze naar de Heuvelstraat, waar Herman in de avonduren zijn diploma’s haalde om een autobedrijf te gaan beginnen in de Antoniusstraat, waar Fien ook regelmatig te vinden was om mee te helpen sleutelen en schuren van auto’s. Samen kregen ze twee kinderen. Dochter Conny heeft een schoonheidssalon en een baan bij St. Jan in Uden. Conny is weduwe van Gert. Ze woont nu samen met Jaap. Zoon Willie heeft het autobedrijf overgenomen. Herman is nog dagelijks in het bedrijf te vinden om daar nog steeds hand- en span diensten te verrichten. Willie is getrouwd met Ramona die als verpleegkundige in het ziekenhuis werkt en samen hebben ze twee kinderen: Damion en Charissa.

Actief
Herman en Fien waren jarenlang actief lid van de Keien met hardlopen. Hermans heeft ook marathons gelopen. Hij was mede oprichter van de Volkelse carnavalsclub De Piepers en stond jarenlang in de ton als tonproater. In 1988 was Herman Prins van Pieperland en in 1996 waren ze samen Boerenbruidspaar. Als vrijwilligers zetten ze zich nog steeds in voor Volkel. Samen beheerden ze 6 jaar de KBO bar in de Schakel, en Herman startte het jeu de boules op. Samen spelen ze dat heel regelmatig en fanatiek. Fien verzorgd vol passie nog de bloemen voor het Kapelletje en de kerk. Het feest wordt binnenkort gevierd met familie en vrienden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant