Mien en Henk. (foto: Henk Lunenburg)
Mien en Henk. (foto: Henk Lunenburg)

Volkelse Henk en Mien 60 jaar getrouwd: ‘Ik dacht: dat wordt mijn vrouw’

Human Interest 4.203 keer gelezen

VOLKEL | Henk en Mien van den Berg - Van Lieshout uit Volkel waren op 16 november 60 jaar getrouwd.

door Henk Lunenburg

Mien (84) is geboren in De Mortel in een gezin van tien kinderen; vijf meisjes en vijf jongens. Ze verhuisden kort na haar geboorte naar Gemert. Het was een fijn gezellig gezin, waar iedereen bereid was om de handen uit de mouwen te steken. Haar vader was schilder, maar werd al vroeg met rugklachten afgekeurd. Moeder deed het huishouden. Mien ging in Gemert naar de meisjesschool. Voor hobby’s was weinig tijd, ze werkte van haar 14e tot 24e in de weverij van dekenfabriek Diddens in Helmond. Henk (86) is geboren in Volkel als oudste van acht kinderen; twee jongens en zes meisjes. Zijn vader werkte op een bedrijf dat betontegels en putringen maakte, zijn moeder verzorgde het huishouden. Het was een fijn gezin, Henk ging in Volkel naar de jongensschool. Op 14-jarige leeftijd ging hij werken bij een bakkerij in Uden. Na 2,5 jaar ging hij bij een bakkerij in Haps werken. Daarna vertrok hij naar Philips in Eindhoven.

Eerste kennismaking
In de danszaal van Hees in Volkel leerden Henk en Mien elkaar voor het eerst kennen. Henk zag Mien en dacht direct: “Dat is ze.” En dat bleek waar te zijn. Na 6 jaar verkering trouwden ze op 16 november voor de wet en 22 november 1963 voor de kerk in Gemert. Tijdens het feest avonds kregen ze te horen dat in Dallas Amerika, John F. Kennedy vermoord was. Dit was een domper op het feest. Het eerste half jaar hebben ze ingewoond bij de ouders van Henk. Daarna woonden ze 2,5 jaar in de Aert Willemsstraat in Volkel. Hun zoon Robert (58) en dochter Jacoline (56) zijn daar geboren. Hierna verhuisden ze naar de Nieuwstraat, alwaar ze nu nog wonen. Henk heeft tot zijn 45e in de bouw gewerkt als timmerman. Met de kinderen gingen ze vaak op vakantie met een busreis naar Spanje, een keer zelfs met vier gezinnen. Later maakten Henk en Mien vliegvakanties naar onder andere Turkije.

Vrijwilligerswerk
Nadat Henk afgekeurd was, werd hij vrijwilliger bij Stichting De Startbaan. Daar was hij beheerder en voerde kleine verbouwingen uit. Hij leerde mensen timmeren en boekbinden en maakte schildersezels voor de schilderclub. Later maakte hij speelgoed van hout, zoals vrachtauto’s, kindermeubels en een tafel voor zijn dochter. Henk heeft geschoten bij de handboogschiet vereniging Soranus in het Witte Paard in Volkel. Later werd dat VZOD. Henk zat drie keer bij het Nederlandse team. Mien zat op een naaicursus en maakte daarna veel kleding voor de kinderen en zichzelf. Bij het KBO zongen ze samen in het bejaardenkoor, totdat dit koor stopte bij gebrek aan een dirigent. Samen brachten ze parochieblaadjes rond en waren ze vrijwilliger in het bejaardenhuis. Nu het minder is geworden met hun gezondheid, gaat dat niet meer. Ze genieten van de dingen die nog wel kunnen, en van hun vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Het feest wordt binnenkort gevierd met familie en vrienden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant