Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg

Corrie en Antoon uit Uden vieren 60-jarig huwelijk

Human Interest 2.307 keer gelezen

UDEN | Het liefdesverhaal van Corrie van Berlo (85) en Antoon van Ras (88) begon bij het paard van Antoon. Daarna sloeg de vonk én de liefde over. Op maandag 29 mei zijn ze 60 jaar getrouwd.

door Henk Lunenburg

Corrie werd geboren in Boekel in een gezin van zeven kinderen. Haar vader had een aannemersbedrijf in Boekel. Ze ging naar de lagere meisjes school in Boekel. Daarna werkte ze, tot hun huwelijk in het huishouden bij gezinnen. Antoon is geboren in Volkel, hij was de oudste van vijf kinderen. Zijn vader werkte in de bouw. Het gezin bewoonde een van de dertien boerderijtjes die in het gehucht De Weegh stonden. Als Antoon nog een kleuter is verhuizen ze naar Uden. Kort na deze verhuizing brak er bij één van de boerderijen een schoorsteenbrand uit. De brand breidde zich uit en dertien gezinnen waren op slag dakloos. Na de lagere St. Jozefschool ging Antoon naar de LTS voor de opleiding bouw. Heel kort werkte hij in de bouw en werd daarna melkboer (venter) met paard en wagen.

‘Zo heet ik ook’
Het was in Uden op de kermis dat Antoon Corrie voor het eerst zag. Hij was aan het oberen bij de Flipperbar. Enkel dagen later was Corrie op weg naar haar werk en zag zij de melkboer met zijn paard en wagen. Van huis nam ze suikerklontjes mee voor het paard en raakte zo in gesprek met Antoon. Hij vertelde dat zijn paard Corrie heette. “Dat is toevallig”, zei Corrie. “Zo heet ik ook.” Dit was het begin van hun relatie. Na 5 jaar verkering trouwden ze op 29 mei 1963 in Boekel, en gingen in de Kapelstraat in Uden wonen. Als die huizen gesloopt moeten worden verhuizen ze naar de Bitswijk. Ze kregen twee kinderen, een jongen en een meisje, en hebben nu vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Antoon heeft gevoetbald bij de Udense boys en legt graag legpuzzels. Corrie had een verzameling van vierduizend balpennen met opschrift. Samen wandelden en fietsten ze veel, en vaak gingen ze op vakantie naar Oostenrijk. Antoon was bijna 40 jaar melkventer, de laatste jaren was hij kaasmaker. 6 jaar geleden verhuisden ze naar een appartement aan de Odiliastraat in Uden met uitzicht op de Petruskerk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant