Dinet, Henri, Walter en Sandra gaan ervoor op 8 juni.
Dinet, Henri, Walter en Sandra gaan ervoor op 8 juni.

Udenaren Walter en Sandra Nolle doen mee aan Tour du ALS

Human Interest 1.880 keer gelezen

UDEN | De progressieve spierziekte ALS is één van de ernstigste aandoeningen van het zenuwstelsel. Geen enkele patiënt overleeft de diagnose. Zolang er geen medicijn is, wordt ALS-patiënten elk perspectief ontnomen. Een medicijn vinden voor ALS moet daarom alle prioriteit krijgen. Op donderdag 8 juni beklimmen vele honderden mensen tijdens de 11e editie van Tour du ALS de Mont Ventoux in Frankrijk om ALS de wereld uit te trappen. Ook Walter en Sandra uit Uden willen dat er een oplossing komt  ALS en doen samen met Henri en Dinet Vlieger mee.

Stichting ALS Nederland organiseert jaarlijks het sportieve evenement Tour du ALS met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Walters ouders zijn beiden overleden aan ALS. Samen met zijn broer Ronny, zus Elly en hun gezinnen hebben zij tot het einde voor hen gezorgd. Hierdoor hebben zij van dichtbij meegemaakt wat voor een impact deze verschrikkelijke ziekte heeft.
 aarom is onderzoek naar deze ongeneeslijke ziekte nog steeds hard nodig, mede om ook de kwaliteit van leven en zorg te verbeteren van ALS-patiënten en hun naasten. “Hoe mooi zou het zijn ALS niemand deze slopende ziekte meer hoeft te doorstaan”, aldus Walter en Sandra.

Geen tijd te verliezen 
Walter en Henri gaan de Mont Ventoux fietsend beklimmen en afdalen, en Sandra en Dinet gaan een route van 22 kilometer de berg op wandelen. “Steun ons met een donatie, want alleen samen trappen we ALS de wereld uit”, roepen ze op. Wil je een bijdrage leveren? Dat kan via de volgende link: www.tourduals.nl/teams/samen-uit-uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant