In wijkcentra in de gemeente zijn activiteiten voor ouderen én jongeren.
In wijkcentra in de gemeente zijn activiteiten voor ouderen én jongeren.

Activiteiten Maashorst in Week van de Eenzaamheid

Human Interest 286 keer gelezen

UDEN | Zou jij meer leuke dingen willen doen met leeftijdsgenoten? Wil je meer vrienden om je heen hebben? Maar vind je dat moeilijk of ingewikkeld? Je bent niet de enige. Tijdens de Week van de Eenzaamheid, van 29 september tot en met 6 oktober, is er aandacht voor eenzaamheid. Ook in de gemeente Maashorst.

De landelijke week is bestemd voor iedereen die zich eenzaam voelt. In Maashorst is extra aandacht voor eenzaamheid onder jongeren. En vooral ook, wat je daar aan kunt doen. Zo zijn in wijkcentra in Maashorst activiteiten voor ouderen én jongeren. Sommige elke week, andere speciaal voor de Week van de Eenzaamheid.

Uden
In de Balans is woensdag 28 september van 14.30 tot 16.30 de KidsInBalansclub, en donderdag van 14.00 tot 15.30 uur een middag vol spelletjes, ontmoeting en geheugentraining. De Nieuwe Pit trapt woensdag af met het Boordje Pitstop van 12 tot 13, en heeft donderdag het Maakatelier van 10 tot 12. Hier kunnen bezoekers knutselen of eenvoudig reparaties uitvoeren. Mellepark heeft dinsdag 4 oktober een senioren pubquiz, en elke donderdag start om 10.00 uur het powerwalking. MuzeRijk is woensdagmiddag ‘the place to be’ voor creatievelingen, met een workshop porselein schilderen die om 10.00 uur begint. Ook hier een senioren pubquiz, maar dan op woensdag 5 oktober van 10.00 tot 12.00 uur.

Odiliapeel en Volkel
In Terra Victa in Odiliapeel is het elke donderdagvond vanaf 19.00 uur prijskaarten, en elke maandag een inloopuurtje voor vragen, koffie en een praatje tussen 10.30 en 12.00 uur. In Volkel is elke woensdagmiddag iets te doen in de Schakel, afwisselend is dat kienen, kaarten, sjoelen, koersbal, of fietsen. Van 13.30 tot 16.30 uur wordt jeu des boules gespeeld bij De Schakel.

Dag van de ontmoeting
Dag van ontmoeting In de week van de eenzaamheid wordt Reek, Zeeland en Schaijk op dinsdag 4 oktober van 15.30 tot 17.30 de ‘dag van de ontmoeting’ georganiseerd. Inwoners van een wijk worden met koffie en donuts (een dagdeel) uitgenodigd. Samen met de preventiewerker van het dorp, de bieb en Mooiland worden bewoners warm ontvangen. Naast een pop-up bibliotheek, plaatst Mooiland een truck van waaruit koffie en thee met een donut aangeboden wordt. Alle bewoners van de wijk ontvangen een uitnodiging om daarbij te zijn. Inwoners moeten zelf een mok meenemen, bij de bus krijgen ze koffie/thee en iets lekkers. De bibliotheek verzorgt kleurplaten, kleurtjes, puzzels en er kan in een strandstoel geluisterd worden naar een luisterboek.

Meer informatie
Meer info over activiteiten in de week van de eenzaamheid is te vinden op de websites van de diverse wijkcentra (www.oranjerijk.nl, www.mellepark.nl, www.muzerijk.nl) en op www.mooiland.nl.

Uit de krant

Uit de krant