Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg
FOTO'S

Ruim 2100 mensen brengen bezoekje aan Udense boerderij tijdens Campina Open Boerderijdag

Human Interest 1.600 keer gelezen

UDEN | Meer dan 2100 mensen kwamen gisteren langs bij het melkveebedrijf van de familie Van Sleeuwen op de Patersweg in Uden. De familie nam deel aan de Campina Open Boerderijdag. Belangstellenden konden kijken waar de boer dagelijks mee bezig is.

Er stond een lange rij bij de schminktafel, de Skippy-koebaan, de extra kraam van de Trap-In met daarnaast een kraam van de Stichting Brufut Vooruit. Ook een rij voor de ijskraam van familie van Cleef. De proeverijtjes met Campina-producten en met Kei Lekkerrr! sloegen goed aan. Dat resulteerde ook in een rij bij de Zuivelautomaat. De Melkweg Race en het memory-spel in de wei tussen de koeien was prachtig: de glijbaan was favoriet. Er konden foto's gemaakt worden bij het bord 'Wij waren erbij, Boerderijdagen 2019', al dan niet met schortje of overall. 'Wat eet een koe' en de voermengwagen konden ook op veel belangstelling rekenen. 

Dan was er nog een hoek met producten die men niet meteen aan melk zou linken: ingrediënten die uit melk gehaald worden en in tal van producten gebruikt worden, van tandpasta tot sondevoeding en van roomlikeurtjes tot medicijnen: één op de vier pillen in de wereld worden met lactose uit Veghel (DMV) gemaakt. Nee, melk is niet alleen boter, kaas en toetjes. Het is veel meer dan dat, en wij mensen kunnen niet meer zonder. En natuurlijk konden de kalfjes geknuffeld worden. Die lieten het zich welgevallen, al die lieve gebaren. Maar de kers op de taart was toch wel dat er een koe moest kalven. Met zoveel bekijks duurde dat wel wat langer dan gewoonlijk. Uiteindelijk heeft de boer haar een klein handje geholpen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant