Kersen (foto: Temmie van Uden)
Kersen (foto: Temmie van Uden)

Kom zelf je kersen plukken bij de Heische Hoeve: 'Opbrengst gaat naar het goede doel'

Human Interest 2.278 keer gelezen

UDEN | Ezra Leeger en Dennis Hurkmans zijn de eigenaren van de Heische Hoeve in Loosbroek, waar kersen worden geteeld. "De kersen hangen er mooi bij, maar helaas is er voor wat betreft de oogst een kink in de kabel gekomen."

De kersen worden altijd geplukt door twee vaste medewerkers. "Zij zijn bij ons verantwoordelijk voor de teelt en pluk", vertelt Ezra. "Helaas zijn zij allebei ernstig ziek geworden. De een heeft een herseninfarct gekregen en is aan het revalideren, de ander kampt met Hodgkin en is begonnen aan zijn chemokuren." Zelf zien Ezra en Dennis geen geen kans om de kersenoogst te organiseren. Dat bracht ze op een ander idee. "De kersenboomgaard is nu in samenwerking met Rotary Uden opengesteld als 'zelfplukboomgaard' waarbij de kersen voor een lage prijs, 2,50 euro per kilo, geplukt kunnen worden. De opbrengst van de kersen wordt aan het goede doel geschonken, in dit geval de Hersenstichting het KWF Kankerbestrijding."

Ezra, zelf lid van de Rotary, en Dennis stellen hun boomgaard open voor het publiek, inclusief emmers en trapjes om zo bij de laagstambomen de kersen zelf te kunnen plukken en tegen gereduceerde prijs mee te kunnen nemen. De Rotary heeft hier ook een aandeel in. "Zij verzorgen het openstellen, wegen de kersen en stroomlijnen de betalingen."

De boomgaard is drie keer per week open voor publiek. "We zijn op woensdagmiddag open van 13.00 tot 16.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur." Omdat het gaat om drie verschillende soorten kersen die na elkaar rijp worden, zal de boomgaard ongeveer zes weken open zijn. "Namens de Rotary kan ik zeggen dat we erg enthousiast zijn dat we met deze activiteit een mooi bedrag voor beide goede doelen op kunnen halen!" De kersenboomgaard in de Heische Hoeve ligt aan de Heideweg 1a in Loosbroek. Lees meer over het kersenseizoen op pagina 3.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Laatste nieuws

Afbeelding
Kunstation brengt kleur in nieuwe expositie Kunst en cultuur 1 uur geleden
Het oude politiebureau aan de Leeuweriksweg in Uden doet momenteel dienst als opvang.
Oekraïners verhuizen van Leeuweriksweg naar nieuwe locaties in Uden en Zeeland Algemeen 3 uur geleden 2
Afbeelding
Muziekmiddag met 'Die Drei Dörfer Musikanten' Kunst en cultuur 4 uur geleden
Illustrator Erwin concentreert zich op een illustratie voor het boek.
Nieuw prentenboek over Peerke Verschiet: 'Project verbindt jong en oud' Kunst en cultuur 6 uur geleden
Ouderen genieten van een diner met Stichting Met Je Hart.
Stichting Met Je Hart zoekt vrijwilligers Algemeen 23 uur geleden
Er is vanalles te zien en te beleven tijdens de open dag.
Open Dag Herenboeren Landmeerse Loop Algemeen gisteren

Uit de krant