Afbeelding

Foto van vroeger: de Vaarzenweg in het buurtschap Raam

Historie 1.986 keer gelezen

UDEN | Op een natte zondagmorgen 8 april 1970 maakte mijn vader deze foto in het buurtschap Raam. Het straatnaambordje rechts vooraan zegt ons dat hij in de Vaarzenweg stond. Van links naar rechts zien we de boerderijen van de families Vrenssen, Van Lankvelt en Laurenssen.

In november 1970 staat in de krant het volgende: B&W stellen de Raad voor over te gaan tot verkoop van een bouwterrein in het bestemmingsplan ‘Raam’ aan de Stichting Volkshuisvesting Uden. Deze stichting zal, indien de Raad zich achter dit voorstel schaart, in de loop van het volgend jaar starten met de bouw van zestig bejaardenwoningen.

Verder wordt er voorgeteld om de prijs per m2 te verhogen van 34 naar 35 gulden. Voorbestemmingsplannen in Volkel en Odiliapeel worden grondprijzen voorgesteld van 28,50 in Volkel en 19,25 in Odiliapeel.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Plaats dan een reactie op www.kliknieuwsuden.nl bij de foto of geef het door aan info@udenarchief.nl.Kijk eens op de website www.udenarchief.nl. Heb jij zelf een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar redactie@udensweekblad.nl en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant