Afbeelding

Foto van vroeger: de hoek van de Markt en Sacramentsweg

Historie 924 keer gelezen

UDEN | We zijn weer terug in 1969. Vanuit Veghel naar Mill ging de doorgaande weg nog dwars door het dorp. De Veghelsedijk, St. Janstraat, Marktstraat, Markt en Prior van Milstraat waren nog Provinciale wegen.

Deze foto is gemaakt op de hoek van de Markt en de Sacramentsweg. Het markante dubbelwoonhuis is in 1930 ontworpen door architect Gerhardus van den Broek. Na het overlijden van zijn moeder is hij met zijn gezin vanuit Gemert bij zijn vader ingetrokken in het rechter woonhuis.

Links woonde Egbert van den Heuvel met zijn café annex drankenhandeltje. Wij, als kleine jongens, kenden hem alleen als Berte Kiet. Waar hij deze mooie bijnaam aan te danken heeft, is niet helemaal duidelijk.

Het pand is in 1970 gesloopt om plaats te maken voor de ABN-bank. Nu zit hier Juwelier Lucardi. Het pand links ernaast hebben een paar weken geleden al beschreven in deze rubriek. In 1969 was er het agentschap van het Brabants Dagblad gevestigd.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Plaats dan een reactie op www.kliknieuwsuden.nl bij de foto of geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk eens op de website www.udenarchief.nl. Heb jij zelf een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar redactie@udensweekblad.nl en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant