Afbeelding

Foto van vroeger: de Leeuweriksweg

Historie 1.709 keer gelezen

UDEN | Oud en nieuw Uden liggen in 1969 vlak naast elkaar. Op de voorgrond de pas geasfalteerde Land van Ravensteinstraat bij de afslag naar de Leeuweriksweg, waar nog oude arbeiderswoningen staan. Over de bewoners door de jaren heen van deze woningen kan ik niet veel vertellen. Wel heeft het pand rechts op de foto als Soos ’t Dupke een bijzondere geschiedenis gekend.

In 1983 werden op deze plek het nieuwe politiebureau en de brandweerkazerne geopend. Dat deze gebouwen nog geen 40 jaar dienst hebben gedaan lijkt een typisch Nederlands verschijnsel te zijn voor gebouwen met een openbare functie. In Uden zijn hiervan meerdere voorbeelden te noemen, zoals het postkantoor aan de Violierstraat, gemeenschapshuis De Schouw aan het Brabantplein, de beide gebouwen van de Rabobank, de St. Aloysiusschool aan de Pastoor Spieringsstraat en de zogenaamde Rode School op Melle.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Plaats dan een reactie op www.kliknieuwsuden.nl bij de foto of geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk eens op de website www.udenarchief.nl. Heb jij zelf een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar redactie@udensweekblad.nl en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant