Afbeelding

Foto van vroeger: van de Julianastraat naar de Parallelweg

Historie 1.564 keer gelezen

UDEN | We rijden van de Julianastraat naar de Parallelweg en laten de afslag naar de veiling en de melkfabriek recht liggen. Deze situatie uit 1969 is nu bijna niet meer voor te stellen, want de wegenstructuur op dit punt is totaal veranderd. Als je hieronder het kaartje bekijkt, wordt die oude structuur duidelijk.

In de archieven vinden we dat de weduwe A. van den Elzen vergunning aanvraagt voor het bouwen van twee woningen onder één dak met schuurtjes en privaten. In 1940 kwamen Piet en Betsie Janssens-Vijnmans hier wonen. Hij is op 8 maart 1944 omgekomen bij een luchtaanval op de Fliegerhorst Volkel en zijn weduwe bleef kinderloos achter. Van latere bewoners is bij ons weinig bekend. Wel is bekend dat het pand nog een keer grondig is verbouwd en uiteindelijk in 1991 is gesloopt.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Plaats dan een reactie op www.kliknieuwsuden.nl bij de foto of geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk eens op de website www.udenarchief.nl. Heb jij zelf een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar redactie@udensweekblad.nl en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant