Afbeelding

Foto van vroeger: de Burgemeester Buskensstraat in 1969

Historie 1.912 keer gelezen

Dit keer een kijkje in de Burgemeester Buskensstraat in 1969 bij de huisnummers 46a, waarvan alleen een stukje van de voortuin te zien is, en hoger. Aan de tv-antennes te zien hebben we hier te maken met twee twee-onder-een-kapwoningen. Toch zien we maar drie voordeuren. Ra ra!? De oplossing is vrij simpel, want zou mijn vader een foto vanuit de andere kant genomen hebben dan zou duidelijk worden dat de achterste ‘voordeur’ in de zijgevel zat.

Families die er rond die tijd woonden zijn P. van Kampen, R.M. van de Donk, J. de Punder en J. van der Aalst. Op deze plek staat nu een appartementencomplex met daarnaast de parkeerplaats bij de bioscoop. Als je de foto vanuit Kliknieuws een stukje uitvergroot, herken je op de achtergrond een stukje van de toenmalige Boerenleenbank aan het Brabantplein en zelfs de huizenrij in de Sacramentsweg.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Plaats dan een reactie op www.kliknieuwsuden.nl bij de foto of geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk eens op de website www.udenarchief.nl. Heb jij zelf een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar redactie@udensweekblad.nl en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant