Afbeelding

Foto van vroeger: de Bitswijk in 1969

Historie 1.299 keer gelezen

UDEN | De rubriek ‘Foto van vroeger’ is na een zomerstop weer terug! We gaan weer verder waar we vóór de vakantie zijn geëindigd, dus blijven we in 1969. Dit keer zijn we in de Bitswijk, vroeger de doorgaande weg van Veghel via Uden en Nistelrode naar Oss.

Tot in de Tweede Wereldoorlog liep er langs deze weg nog een heuse tramlijn die de genoemde plaatsen verbond. De tram had in de volksmond de bijnaam ‘De goede moordenaar’ omdat er regelmatig ernstige ongelukken gebeurden. Links vooraan op de foto zien we het woonhuis van de gezusters Grada (1906-1997) en An (1912-2000) Welten, twee vrijgezelle dames. An was 40 jaar onderwijzeres in Volkel. Hierover zijn door de oudere Volkelse mensen ongetwijfeld veel jeugdherinneringen te vertellen. Daarnaast zien we het pand waar nu Tinie Manders Antiek zit.

In de achtergrond herkennen we het woonhuis van timmerman en aannemer Richard van Hoof. Onlangs is de door hem in de zeventiger jaren (?) gestarte Hubo doe-het-zelf winkel gesloten. Waar ze het tegenwoordig hebben over ‘tegels wippen’, zien we dat dit in 1969 zeker nog niet aan de orde was; alleen de weg was destijds verhard!

Weet je meer te vertellen over deze foto? Plaats dan een reactie op www.kliknieuwsuden.nl bij de foto of geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl. Heb jij zelf een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar redactie@udensweekblad.nl! Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Het laatste nieuws

Uit de krant