Afbeelding

Foto van vroeger: de Sint Janstraat

Historie 1.372 keer gelezen

UDEN | We staan in de St. Janstraat en kijken richting de Veghelsedijk, met rechts de Helenastraat. De arbeidershuisjes aan de linkerkant zijn ondertussen fraai gerenoveerd. Wanneer ze zijn gebouwd is mij niet bekend.

Op de voorgrond het café Pas Buiten van de familie Van Zutven in 1969. Tot op de dag van vandaag is er een horecagelegenheid gevestigd. Al bij de openbare verkoop van het pand in 1887 wordt gesproken van een woonhuis, zijnde eene drukbezochte herberg met vergunning, met erf en tuin genaamd “Pas Buiten” te Uden, in het dorp nabij de Nonnenkerk.

Nog eerder is het een tolhuis aan de Provinciale weg met als tolwachter Hendrikus Verbakel. Zijn zoon Christianus Theodorus Verbakel (1861-1937) was in het vroegere Úje bekend als schrijver en dichter onder de toepasselijke naam Janus de Wachter.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Plaats dan een reactie op www.kliknieuwsuden.nl bij de foto of geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk eens op de website www.udenarchief.nl. Heb jij zelf een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar redactie@udensweekblad.nl en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant