Afbeelding

Foto van vroeger: hoek Markt en de Julianastraat

Historie 1.063 keer gelezen

Dit pand op de hoek van de Markt en de Julianastraat werd in 1926 gebouwd en zag er vijfenvijftig jaren later in april 1981 aan de buitenkant nog vrijwel hetzelfde uit. Alleen de deurpartijen waren een beetje veranderd. De bouwvergunning voor twee woonhuizen aan de Schafstraat werd destijds aangevraagd door de heer W. van der Heijden-Terneuzen. Hij was rijwielhandelaar en woonde in de Marktstraat. Zijn zoon Jöpke zette de zaak voort en ging verder als elektricien.

Een dergelijke familiegeschiedenis herhaalde zich min of meer in dit pand waar Tinie Bouwmans een rijwielzaak had en zijn broer Nico startte met een elektronicazaak. Later kwam er een cafetaria in het pand en na de sloop en de nieuwbouw van een appartementencomplex zit er op de begane grond opnieuw een cafetaria.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl.

Heb jij ook een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar de redactie en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Uit de krant

Uit de krant