Afbeelding

Foto van vroeger: de Oranjewijk

Historie 1.519 keer gelezen

UDEN | Wat was de slangentoren van de toenmalige brandweerkazerne aan de nieuwe Markt toch een mooie uitkijkpost. We hebben er in deze rubriek in de laatste weken dankzij fotograaf Leo Scheepens al meerdere keren gebruik van mogen maken en de reacties waren ver boven de normale cijfers van deze rubriek.

Op de foto van vorige week zijn meerdere reacties binnengekomen over het witte gebouwtje dat nu links in het midden te zien is. Duidelijk is geworden dat er door de jaren heen meerdere bedrijven gevestigd zijn geweest. Tabakshandelaar Cor van Veghel heeft er gezeten tot 1951. Daarna zien we dat er onder andere drukkerij Egmont, garage Th. Poulussen en ijshandel Hermans genoemd worden. Allemaal herinneringen van oudere Udenaren aan hun jeugdjaren en daar is deze rubriek dan ook voor bedoeld.

Op deze foto zien we de busremise van de Zuid-Ooster aan de Markt tijdens de wekelijkse maandagmorgenmarkt. Daarachter de kousen- en sokkenfabriek van Jansen-de Wit die nu is ingebouwd in een appartementencomplex. De laagbouw van de Oranjewijk is nog niet gerealiseerd. Wel zien we rechts de nieuwbouwcomplexen van de modezaak Van Hout-Brox, woninginrichting Van Oort, foto Jetten, schoenhandel Zegers en radio-tv en muziekhandel Kees van Kampen.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl.

Heb jij ook een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar de redactie en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant