Afbeelding

Nieuw patiëntenportaal voor patiënten ziekenhuis Bernhoven

Gezondheid 3.495 keer gelezen

UDEN | Het nieuwe patiëntenportaal ‘MijnBernhoven’ is vanaf nu beschikbaar voor alle patiënten van ziekenhuis Bernhoven. In MijnBernhoven kunnen patiënten afspraken inzien en zich daarop voorbereiden met aanvullende informatie. Het medisch dossier zoals uitslagen, metingen en brieven die door de zorgverlener naar de huisarts zijn verzonden, zijn met terugwerkende kracht vanaf 2018 in te zien. Daarnaast kunnen patiënten persoonlijke gegevens bekijken en deels wijzigen.

Sinds de livegang hebben al meer dan 1.500 patiënten zich geregistreerd in MijnBernhoven. Met het patiëntenportaal wil Bernhoven bijdragen aan het stimuleren van de eigen regie en meer inzicht geven in de eigen gezondheid. Patiënten krijgen zo de kans om zich beter voor te bereiden op een afspraak. In MijnBernhoven kunnen patiënten onder meer afspraken bekijken, relevante folders lezen met adviezen en informatie over de behandeling en persoonlijke gegevens bekijken.

Voor wie
Om MijnBernhoven te kunnen gebruiken moet je als patiënt bij Bernhoven zijn ingeschreven. Ook moet je BSN-nummer eenmalig gecontroleerd zijn in Bernhoven. Meestal gebeurt dit vóór het eerste bezoek aan Bernhoven door patiëntenregistratie. Daarvoor heb je een computer, tablet of smartphone met internetverbinding nodig, en een telefoonnummer en geldig DigiD/DigiD-app. Ook patiënten onder de 18 kunnen inloggen met DigiD. Tot 12 jaar mogen de ouders van het kind inloggen met de DigiD van het kind. Vanaf 12 jaar is toestemming van het kind nodig. Vanaf 16 jaar word je als volwassene gezien.

Ondersteuning
Patiënten die gebruik willen maken van het portaal en niet digitaal vaardig zijn, kunnen hulp krijgen via het begeleidingscentrum in Bernhoven (0413 40 28 47). Tot medio 2024 wordt het patiëntenportaal doorontwikkeld. Eind 2023 volgt een app-versie, daarna volgen onder andere de mogelijkheden om afspraken te wijzigen, het voeren van een e-consult en het invullen van vragenlijsten.

Meer informatie
Meer informatie is beschikbaar op de website van Bernhoven: Patiëntenportaal MijnBernhoven

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant