Afbeelding

Bernheze blaast fusie af

Column 2 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Mijn nichtje kijkt dagelijks naar haar trouwvideo. Ze draait hem dan telkens versneld achterstevoren af. Vooral van het fragment waarbij haar man de ring van haar vinger schuift en zij vervolgens achteruitlopend met haar vader de kerk verlaat, krijgt ze een brok in haar keel. Toch is ze inmiddels 5 jaar gelukkig getrouwd. Niet veel, als je al 25 jaar samen bent. Maar ze blijven onafscheidelijk. Op het trouwfeestje heeft de politie hen uit elkaar moeten halen. De familie vindt nou dat ze haar relatiestatus weer naar single moet upgraden. Maar nee hoor, ze blijft bij die loodgieter, “tot de schijt hem doodt”.
Bernheze en Maasdonk lossen dat anders op. Die zijn van de week gescheiden nog voordat ze elkaar het jawoord hadden gegeven. Zo kan ’t ook. Oorzaak: tijdens de drie jaar durende verloving begonnen de Bernhezer kindertjes steeds meer te zeuren over hun aanstaande pappie Maasdonk. Hij zou zo arm zijn als een kerkrat en achter de rug van mamma flirten met zijn buurvrouwtje Oss. En nou is het dus uit.

Zo waren er wel meer regionale berichten waarvan ik dacht “is dit niet wat voorbarig?” PvdA Uden wil de vliegbasis in Volkel “kost wat kost beschermen”, terwijl er nog geen Russisch vliegtuig boven ons land is gesignaleerd. Burgemeester Doorn wil stoppen in Landerd maar die aanvraag zal de landsadvocaat zeker vernietigen, net als de vergunning voor die geitenstal. En de Veghelse politiek gaat 8 ton storten in het kanaal naar Helmond. Waar precies is nog niet besloten –nee, Keldonkers, helaas niet bij jullie – maar ik ben meteen begonnen met mijn eerste duiklessen.

We hebben de neiging om nogal op de zaken vooruit te lopen. Soms is dat handig. Mijn moeder snipperde vroeger altijd wat uien door mijn fruithapje. Kon ze ’s nachts de lamp uitlaten als ze me kwam verschonen. Enkel op de stank dus. Best slim. Als ik met mijn vriendin wil vrijen, neem ik altijd de Telegraaf mee naar bed. Die blazen namelijk alles op tot enorme proporties … hoe klein het ook is. En tot slot een laatste tip voor iedereen die een tweedehands auto wil gaan kopen: kijk dan niet naar de staat van het vehikel maar zet alleen de autoradio aan. Staat hij op slamradio of 538 dan is geheid de versnelling versleten, zijn de banden kaal en achter de zitting ligt het vol peuken en condooms. Mijn advies: Meteen uitstappen en niet kopen! Of is dat te voorbarig?

Een bij voorbaat fantastisch weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Uit de krant

Uit de krant