Afbeelding

Osse operazanger: 'was ik maar eerder begonnen'

Column 8 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Ik schrijf deze column vanuit de ambulance. Ja, dat WK apenkooien was echt enorm geslaagd, daar op Festyland. De smak die ik als “prominente tikker” al na anderhalve minuut maakte, geeft nog steeds een ringtone in beiden oren. Toen de EHBO’er met die waterzak begon te meppen, kwam ik gelukkig weer bij. Dat noemen ze in Volkel “aquapunctuur”, zo werd me verteld. De laatste keer dat ik me zo voelde, was vorig jaar bij het onderdeel “Wie het meeste vlaaien eet”, op het Schijndelse Paaspop … en de koe onverwacht ging zitten.

Was ik maar eerder begonnen. Maar ja, waar vind je trainingsschema’s voor het professioneel beoefenen van die schitterende sport Apenkooien. En niet dat ik onsportief ben. Ik zwem iedere week … in de vijver van Golfbaan De Hooge Vorssel (omdat ik het verdom om na iedere slag weer een nieuwe bal te kopen); ik schaak vrij verdienstelijk (ik zie 4 á 5 zetten van tevoren al aankomen …dat ik hopeloos ga verliezen) en sinds kort heb ik zelfs officieel evenveel etappes in de Tour de France gewonnen als Lance Armstrong!? Had ik vijf jaar geleden niet kunnen dromen. Maar met het professioneel apenkooien had ik toch echt eerder moeten beginnen.
Dat heb ik nou met meer dingen. Zo ben ik voor het eerst een autobiografie aan het schrijven, maar zit al maanden te dubben over de hoofdpersoon. Als ik daar nou ’s wat eerder mee was begonnen … Net als met koken. Als ik iets op tafel zet, dan poetst mijn vriendin haar tanden niet, nee ze telt ze … na afloop. IJshockeyploegen gebruiken mijn hamburgers als puck. Waar rook is …kook ik. Maar wat wil je? Ik ben er gewoon veel te laat mee begonnen. Net als met vrouwen. Mijn eerste bijna-bloot ervaring had ik op mijn 38e!? Veel te laat.

De Osse Opera bestaat eind deze maand 80 jaar. De meeste leden kregen het zingen met de paplepel ingegoten, zo kon ik lezen op internetsite Kliknieuws.nl. Maar ach, die arme Michel van Zijl … Terwijl Micheltje in de wieg nog boertjes lag te brabbelen, zongen zijn latere operakompanen Ellen, Peter en Hanneke al de Triomfmars uit de Aida van Verdi. Kop op Michel, laatbloeiers kunnen het soms best ver schoppen. Kijk maar naar mij. Maar nou moet ik stoppen, zegt de verpleger die me nu de operatiekamer inrijdt.

Een lekker vroeg begonnen weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Uit de krant

Uit de krant