Afbeelding

Ter adaoptie: zeven rotondes in Veghel

Column 4 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Om te kijken hoeveel mensen deze column lezen, heb ik vorige week de naam van de stad Ravenstein expres verkeerd geschreven, zonder die “n” in het midden. Nou, dat heb ik geweten! De teller staat inmiddels op 3489 klagers. Mooi, nou weet ik dus dat er in Ravestein (sorry, doe ik het weer!) 2 blinden en 9 analfabeten wonen die deze weekkrant niet lezen. Die rest van de 3500 dus wel.

Daarom vraag ik dit jaar een globe van Oost-Brabant aan de Sint. Met de juiste plaatsnamen. En omdat het surprisegeld op 20 euro staat, vraag ik er nog een rotonde bij. Jawel, je leest het goed, zo’n cirkelvormig verkeersknooppunt. In Veggul kun je die namelijk adopteren. Dan mag je er een bordje met je naam opzetten en dat lijkt me nou zó leuk! Dat je bijvoorbeeld in deze weekkrant kunt lezen dat een politieachtervolging eindigde op de MarkvandeVeerdonk-rotonde. Gaaf! Overigens is zoiets in Veggul best mogelijk, zo weten we sinds een paar dagen. Jawel! Dankzij een gala in een klooster van Zeitaert staat Veggul weer op de kaart! Nota bene in Zeitaert!? Ik ken een plaats, en dan heb ik het dus niet over Os, Kuik of Helmont, nee ik noem geen namen, maar in dat oord zou je zoiets wel verwachten. Koop je daar een nylonkous, dan vragen ze de maat van je hoofd. Rits je daar je jas dicht, dan zit er steevast iemand anders met zijn vingers tussen. En ze hebben daar nul verenigingen. Nee, het enige dat daar ooit met succes is gesticht …is brand. In de dorpsbingo trekken ze ook niet de goede cijfers …nee, ze elimineren de foute. Nou ja, laat ik maar ophouden. Je snapt, wat ik bedoel te zeggen. Hopelijk gaat het met het Veggulse Zeitaert die kant niet op.

Ik heb zelf mijn zwager getrokken, qua Sinterklaassurprise dan. Hij komt uit Skeindel dus krijgt hij van mij een schilderij, dat hij die avond zelf moet gaan zoeken, ergens in huis. En ik weet ook al waar ik het verstop: achter een kast. Daar hebben de Skeindelse mensen hun kunst het liefst hangen, zo las ik van de week. Ja, het zijn vreemde gasten die Skeindelaren! Het dochtertje van mijn zwager is 7 en vraagt, zo vertelde mijn zwager, de anticonceptiepil aan Sinterklaas want “ik heb nou 5 poppen …en dat vind ik wel genoeg”. Typisch Skeindel.

Een goed verstopt weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Uit de krant

Uit de krant