Afbeelding
COLUMN

Wethouders aan het woord: Gijs van Heeswijk

Column 650 keer gelezen

UDEN | Het is meer dan een half jaar geleden dat de gemeenteraadsverkiezingen in Uden werden gehouden. De komende weken laat Udens Weekblad de huidige vier wethouders aan het woord over het afgelopen half jaar. In deze laatste column vertelt Gijs van Heeswijk over zijn ervaringen.

"Tja, daar sta je dan rond middernacht op 21 maart jl in het gemeentehuis. Jong Uden heeft zojuist de gemeenteraadsverkiezingen gewonnen en dit betekende dat ik nog vier jaar door mocht als wethouder. Toen ik in 2017 wethouder werd, was ik zowel de jongste als de meest onervaren wethouder in het college van burgemeester en wethouders van Uden. Dat was toentertijd flink aanpoten om op "vlieghoogte" te komen!

Nu ben ik nog steeds de jongste wethouder van het college maar op dit moment ook de wethouder met de meeste ervaring! Ik ben overigens nog zeker niet uitgeleerd. Ik zie mijn collega-wethouders Franko, Maarten en Ingrid met dezelfde zaken worstelen als waar ik dat vorig jaar ook deed: Hoe zorg je voor een goede balans in je agenda, hoe zorg je voor een goede bestuurlijke visie, hoe beoordeel ik alle zaken die op mijn bureau voorbij komen, etc? Gelukkig zie ik bij hen veel enthousiasme en passie voor het vak. Zij gaan ervoor en ik ook! Ik heb dan ook vertrouwen in ons nieuwe, frisse team!

Mijn werkzaamheden zijn ten opzichte van de vorige periode niet veranderd en dat is wel zo prettig. Er zijn nog voldoende uitdagingen en kansen op het gebied van het verbeteren van de jeugdzorg, het aantrekkelijker maken van het winkelcentrum, Uden gezonder krijgen, mooiere en energiezuinige scholen bouwen en bijvoorbeeld het huisvesten van nieuwe bedrijven.

Het werk vraagt veel van je. Ik ontmoet veel mensen. Ik mag met medewerkers van de gemeente samenwerken die een specialist zijn binnen hun vakgebied. De meeste mensen zijn blij om je te zien, sommigen een stuk minder omdat mijn visie op bepaalde zaken niet die van hen is. Dat is ook meteen een mooie uitdaging binnen je werk: Hoe neem je een ander mee in jouw visie en overtuiging? Het is mooi als dat lukt! De keerzijde? Werkdagen van 09.00 uur 's ochtends tot 22.00 uur 's avonds zijn niet leuk voor je gezin. Op feestjes of tijdens gelegenheden word je ook vaak aangesproken als er iets niet goed gaat in Uden. Ongenuanceerde meningen over mij, mijn collega's, ons beleid, of gewoon afgezeken worden op online media, het hoort er allemaal bij. Zeker geen medelijden, ik weet waar ik aan begonnen ben. Ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen om Uden DE plaats te laten zijn die je nooit meer wilt verlaten!"
 

Uit de krant

Uit de krant