Fiesta de la Vida was vorig jaar al een groot succes. (foto: Peter Noy)
Fiesta de la Vida was vorig jaar al een groot succes. (foto: Peter Noy)

‘Fiesta de la Vida’: zomers genieten in het Udense centrum

Centrum 3 keer gelezen

UDEN | Het centrum van Uden staat op zondag 31 juli weer in het teken van ‘Fiesta de la Vida’. Dat wordt shoppen met een zomers en muzikaal tintje.

Fiesta de la Vida betekent naar het Nederlands vertaald ‘vier het leven’. In het laatste weekend van juli wordt het centrum omgetoverd tot een tropische bestemming. Op zondagochtend arriveren de palmbomen, die door het centrum worden neergezet en ervoor zullen zorgen dat Uden een zomerse sfeer uitstraalt. Maar ook het winkelend publiek zal er zomers uit komen te zien: “Iedere bezoeker krijgt bij aankomst vanaf het parkeerterrein een hawaii-krans”, vertelt Patrik Puyn, coördinator van de activiteitencommissie. “Verspreid door het centrum, voor zo’n dertig winkels, staan marktkraampjes. Winkeliers geven hieraan hun eigen invulling, zodat er een gezellige Fiesta de la Vida markt wordt gecreëerd.” Om nog meer in de Spaanse stemming te komen staat er een kraampje waar je churros kunt kopen, een gefrituurde deegstengel snack.
Daarnaast zijn er allerlei acts te zien met een zomers karakter, met veel dans en muziek. Er komen twee salsabands naar Uden toe, en je kunt zomaar vier Braziliaanse danseressen zien swingen wanneer je aan het shoppen bent. Voor de kinderen is er vlakbij de HEMA een leuke djembé workshop waar je aan kunt deelnemen. En wie weet kom je nog wel een luchtkussen met een rodeostier tegen. Kun jij erop blijven zitten?

Winkels en horeca
Uiteraard zijn de winkels en horeca geopend zodat je tussendoor een zomergarderobe bij elkaar kunt shoppen en jezelf kunt verwennen met een heerlijk verfrissend drankje. Fiesta de la Vida duurt van 12.00 tot 17.00 uur.

Uit de krant

Uit de krant