Ton Gevers treedt op als gastartiest tijdens de Ujese Kroegentocht.
Ton Gevers treedt op als gastartiest tijdens de Ujese Kroegentocht.
+ VIDEO

Veghelse Ton Gevers maakt carnavalsdebuut tijdens Ujese Kroegentocht

Carnaval 3.519 keer gelezen

UDEN/VEGHEL | De uit Veghel afkomstige Ton Gevers presenteert zijn eerste carnavalsnummer. Hij staat op zaterdag 10 februari met Knetterzat op het podium van de Ujese Kroegentocht. Waar het idee precies vandaan kwam weet hij zelf ook niet precies. “Ik heb al 25 jaar geen carnaval gevierd en ik drink ook niet”, aldus Ton.

Ton vertelt verder: “Als er iemand jarig is of er is een feestje roept men weleens, ‘Ton zing wat’. Dan zing ik vaak wat Nederlandstalige nummer, dat vind iedereen leuk.” Maar waarom schreef hij, ondanks dat hij niet drinkt en geen carnaval viert, Knetterzat? De creativiteit begon te stromen toen hij opmerkte dat één van zijn collega’s bij Tronix in Uden wel heel vaak ‘nondeknetter’ zegt. “Daar heb ik toen knetterzat van gemaakt en zo ben ik gaan schrijven.”

Met die tekst is hij naar zijn neefje Luuk Koenders gegaan. “Hij maakt wel vaker muziek en heeft er wat moois van gemaakt.” Jos van den Broek hielp hem daarna in zijn opnamestudio in Mariaheide om er een kloppend geheel van te maken. “Jos zei tegen mij, ‘Je moet er niet meer mee doen dan dit’. Dat wil ik ook niet. Ik vind het leuk om een paar optredens te doen. Maar een carnavalsnummer is meestal ook een eendagsvlieg.” Dat vind Ton wel prima. “Dan is het daarna ook gewoon weer afgelopen.” Ton heeft wel al wel een idee voor een volgend carnavalsnummer. “Misschien dat ik er volgend jaar twee of drie heb.”

Ton zal tijdens carnaval Knetterzat nog in verschillende feesttenten en kroegen ten gehore brengen. Knetterzat is te beluisteren op YouTube en Spotify.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant