Stefan en Ingrid.
Stefan en Ingrid.

Prins Stefan d’n urste en Prinses Ingrid heersen over Pieperland

Carnaval 1.415 keer gelezen

VOLKEL | Stefan van Maasakkers in de nieuwe prins van Volkel. Hij werd zaterdag samen met Prinses Ingrid onthuld in gemeenschapshuis De Schakel.

In 1974 werd Ingrid geboren in Odiliapeel als dochter van een echte Peelse, Annie de Vocht, en een Volkelnaar, Harrie van Rijbroek. Stefan kwam een jaar later ter aarde gekomen als zoon van Piet van Maasakkers en Thea Verwegen. “Mijn eerste scepter mocht ik vasthouden in 1987, als Jeugdprins Stefan dun Urste, samen met Vorst Bram van de Elzen, van de fysio”, vertelt de kersverse prins. “Na de middelbare school zijn we even geëmigreerd naar het buitenland, Ingrid naar Nijmegen en ik naar Arnhem. Daarna samenwonen in Uden - het ging echt niet anders, woningnoodramp-, maar toen kregen we de kans om in de mooiste buurt, op het mooiste plekske te gaan wonen. In het huis van de kolenboer, tegenover het ouderlijk huis van ons moeder, in de Brabantstraat te Schadron. Volkel heeft vele prachtige buurten, maar Schadron steekt daar toch ver bovenuit met de Neije Kreiter, Soos Plock, 50 hectare kerstbomen en zelfs een eigen golfbaan.”

En dat er op Schadron veel vruchtbare grond is, werd al snel duidelijk. Binnen 3 jaar waren Sem, Anna en Kick geboren. En de jaren daarna werd er nog veel meer geboren, verzorgd en begraven, zoals kippen (Truus), geiten (Loesje, Pipi), schapen (Toon, Bella), eenden, cavia’s, hamsters, duiven en natuurlijk onze Maks (hond).

Ingrid is een bezig bijtje. Na jaren gewerkt te hebben op de kinderdialyse, moest ze helaas stoppen in het ziekenhuis door evenwichtsproblemen. Nu verzorgt ze voetjes als pedicure en is ze druk om thuis alles in goede banen te leiden, waaronder de moestuin. In haar vrije tijd repareert ze fietsen, werkt ze als loodgieter, timmerman, schilder en stukadoor. Ze zit bij het bestuur van de buurt en doet al vele jaren mee met DGCVV, de Sinterklaascommissie. Stefan werkt als adviseur/accountant/ondernemer bij RHM Accountancy en Advies in Venray en Uden, sinds kort onder de vlag van Bol Adviseurs in Veghel. “Ik (zaal)voetbal al sinds een eeuwigheid (binnen) bij ZVV Bouwbedrijf Timmers en (buiten) bij Volkel 7 Balls on Fire (voorheen 8 en 4); hét kampioensteam van de plaatselijke RKSV. Verder als kwartet de trotse oprichters van het meest Dwarse festival van Volkel en omgevingn en aanjager van het jaarlijkse mannenweekendje, rugby, curling, schansspringen, fietsvoetbal en andere kansloze sporten. Daarnaast nog wat festivals, concerten, weekendjes weg en feestjes met de Chickens, de Vrijgezelligen of ander gespuis en de weken zitten zo weer vol.”

Stefan begon jaren geleden bij de zitting als artiestenbegeleider - “Ja, ja, nog bij Nellie Stevens” - en zo van het bestuur door gehobbeld naar optredens met Martijn als duo Piep’r ns-uit. En als vijfvoudig winnaar Loopgroepen Klein in de optocht met Willie. “O ja, en al gruwelijk lang presentator van de Boeren-6-kamp mét een record laarsdrinken in 28 seconden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant