Gezelligheid tijdens een eerdere editie van het Udense evenement.
Gezelligheid tijdens een eerdere editie van het Udense evenement.

Speciale editie Ujese Kroegentocht in zicht: ‘We gaan uitgebreid stilstaan bij tiende keer’

Carnaval 1.963 keer gelezen

UDEN | Na 2 moeilijke coronajaren staat op zaterdag 18 februari eindelijk de Ujese Kroegentocht weer op het programma in Uden. In 2021 en 2022 heeft er geen editie plaatsgevonden van het carnavalsspektakel. De organisatie is daarom zeer blij dat het nu wel door kan gaan. Zeker omdat het dit jaar de tiende editie is van het festijn.

Voorzitter Caine Doedée kijkt met volle teugen uit naar carnavalszaterdag. “Het is heel gaaf om zien wat voor groei de Ujese Kroegentocht door heeft gemaakt de afgelopen jaren. Het maakt ons als organisatie trots om te zien dat de bezoekers het evenement dusdanig omarmen dat ze in grote getalen ieder jaar weer terugkomen.”

In 2022 geen editie
Alhoewel in 2022 carnaval wel door mocht gaan, was er geen Ujese Kroegentocht. Dit had er mee te maken dat het groene licht voor carnaval pas een week of twee voor aanvang kwam. In 2 weken was het voor de organisatie onmogelijk om een tocht te organiseren. “Toen bekend werd dat carnaval vorig jaar wel doorging, kregen wij heel veel berichten met de vraag of de Ujese Kroegentocht georganiseerd ging worden. Je kon echt merken hoe groot het evenement geworden is en dat iedereen er weer zin in had. Helaas was het logistiek onmogelijk om in 2 weken alles te regelen.”

3 podia
Zoals andere jaren bestaat de tocht uit 3 stages die er met z’n allen een groot feest van gaan maken. De horecaboulevard bestaand dit jaar uit Brasserie Verhoeven, Café de Preek, Brouwlokaal Cravt en Partycentrum Market Place. De markt wordt bestierd door Ons Caffeej en ’t Stulpke, terwijl het Sint Jansplein uit L’esperance, Cafe Sergeant Peppers en Carrousel bestaan. Deze 9 kroegen zullen ervoor zorgen dat je niks tekort komt!

‘We zullen uitgebreid stilstaan bij deze tiende editie’

Speciale editie
Dat het na 2 jaar weer kan is een reden voor een feestje. Des te mooier is het dat dit de tiende editie is van de Ujese Kroegentocht. “Ik weet nog goed dat ik in 2012 met twaalf vrienden op de Markt stond en dat er bijna niets te doen was. Ongelofelijk als je bedenkt dat er nu minimaal 6000 man van kroeg naar kroeg zullen gaan op carnavalszaterdag. Ik had nooit gedacht dat het in 2023 zo groot al zou zijn. We verkopen zelfs Ujese Kroegentocht sjaals en sokken! Als organisatie zullen we uitgebreid stilstaan bij deze tiende editie en komen we met een leuke actie”, blikt Caine terug op het begin van de kroegentocht. 

Kaartverkoop
Kaarten kunnen online gekocht worden via www.ujesekroegentocht.nl en bij Tabaksspeciaal zaak Rokado aan het Mondriaanplein 15 in Uden. Voor al het andere nieuws omtrent de Ujese Kroegentocht zal dit via de sociale mediakanalen van de Ujese Kroegentocht gecommuniceerd worden.

Uit de krant