Afbeelding

Peelknijnen onthullen nieuwe prins: Ton d’n Twidde

Carnaval 1.760 keer gelezen

VOLKEL | Ton Smolders (46) is de nieuwe prins van de Peelknijnen. Hij werd vrijdagavond op vliegbasis Volkel onthuld en geïnstalleerd als prins. Hij neemt het stokje over van Prins Hans d’n Derde, die maar liefst 3 jaar lang met de scepter mocht zwaaien. 

Dat door de coronaperikelen lang geen feestelijkheden plaats hebben gevonden was te merken door het enthousiasme van alle aanwezigen. 450 feestende mensen die na drie jaar weer met elkaar konden feesten, met elkaar voor de zelfde reden bijeen waren, en weer konden bijpraten.

Prins Ton II
De nieuwe prins is geboren in Sittard. Hij trad in 1997 in dienst bij de Luchtmobiele brigade, en maakte in 2000 de overstap naar de Luchtmacht. Ton is luchtverkeersleider en heeft de verantwoording voor de veilige, ordelijke en vlotte afhandeling van alle luchtverkeer op en rondom de vliegbasis. In 2004 trouwde hij met oud luchtmachter Charlotte (51). Ze wonen samen met zoon Rutger (20) en dochter Juliëtte (14) in het Limburgse Meerlo. Naast zijn gezin en zijn werk heeft Ton hobby’s zoals klussen en verbouwen aan hun woning die ze als klusproject hebben gekocht. Ton is ook bij de vrijwillige brandweer op post Meerlo. Actief sporten gaat pas weer lukken wanneer het klusproject afgerond is, dan komt de racefiets weer van stal en steekt hij zijn energie fanatiek in de pendalen. Het motto van Ton II is: ‘Vlieg maar lekker laag – Dizze Carnaval zien we ut deur de vingers…’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant