De koeien kunnen niet wachten tot ze weer het groene gras mogen betreden.
De koeien kunnen niet wachten tot ze weer het groene gras mogen betreden. Foto: Richard Hernandez Arrondo

Koeien naar buiten en andere activiteiten bij Volkelse Hooiberg

Algemeen 941 keer gelezen

VOLKEL | Op zondag 14 april is iedereen welkom bij De Volkelse Hooiberg aan de Venstraat 3 in Volkel, de boerderij van de familie van Dijk te Volkel. Om klokslag 13.00 uur mogen de koeien, na een winter op stal te hebben gestaan, weer naar buiten.

Het is elke keer weer een mooi gezicht om die uitgelaten koeien door de wei te zien springen. Er is koffie, thee, gebak, broodjes, fris en bier verkrijgbaar. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de Stichting Goede Doelen Week Volkel. De Stichting Goede Doelen Week Volkel organiseert ook een loterij met diverse leuke prijzen, waaronder de hoofdprijs: een overnachting in de Bed & Breakfast van de Volkelse Hooiberg. De trekking vind plaats rond 14.00 uur. 

Loterij en kinderactiviteiten
Zanger Marco Vandéra komt deze middag optreden. Daarnaast is er een stand met artikelen te koop, die gemaakt zijn van spijkerstof, zoals tassen, schorten, enzovoorts. Ook deze opbrengst is voor de stichting. Bij de ingang kan je muntjes kopen voor het eten, drinken, loten voor de loterij en de spijkerstof-artikelen. Voor de kinderen zijn er braskaarten te koop. Kinderen mogen onder toezicht van volwassenen ook dieren knuffelen, in het stro spelen, selfies maken. Er is genoeg te doen en te zien op de boerderij. Tevens is die dag de boerderijwinkel geopend. De toegang tot dit evenement is gratis. Tip: kom zoveel mogelijk op de fiets, goed voor milieu en de verkeersdrukte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant