Felicitatie van Jan-Willem Hermans (r) van de club. (foto: Martien van Dooren)
Felicitatie van Jan-Willem Hermans (r) van de club. (foto: Martien van Dooren)

Wil Verbossen uitgroepen tot ‘Goudhaantje van het jaar 2023’

Algemeen 1.348 keer gelezen

UDEN | Vogelwacht Uden heeft Wil Verbossen tijdens de jaarvergadering van 22 februari uitgeroepen tot Goudhaantje van het jaar 2023. De vereniging zet ieder jaar één van de leden die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de club extra in het zonnetje.

“Wil is een bescheiden iemand en was dan ook verbaasd dat we hem uitgeroepen hebben tot goudhaantje van het jaar 2023”, zo valt te lezen op de website van Vogelwacht Uden. “Zie het als een soort oeuvreprijs voor alles wat Wil tijdens zijn lidmaatschap al voor de Vogelwacht Uden heeft gedaan.”

Actief lid
Wil is al lange tijd lid van de Vogelwacht Uden. Hij werd in 1995 lid, en is tot op heden een trouw en ook een actief lid. Hij is onder andere betrokken bij het broedvogelinventarisatie project en lid van de werkgroep roofvogels. In het verleden was hij ook te vinden op de telpost Brobbelbies Noord. Aan vele activiteiten doet Wil mee en slaat maar weinig excursies over.

Senioren
Hij is de drijvende kracht achter de werkgroep senioren; een groep die steeds groter aan het worden is. Bijna elke maandag van het jaar gaat deze groep in wisselende samenstelling wandelen in de Maashorst. Er wordt dan niet alleen gevogeld, maar ook heel wat afgekletst. “Een leuke sociale happening onder het motto ‘Meer dan alleen vogels kijken’ en we hopen dat Wil zich hiervoor nog lang kan en wil inzetten”, aldus de vereniging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant