Daar hoort een taart bij!
Daar hoort een taart bij! Foto: Henk Lunenburg
FOTO’S

Udense Tijmen Lelieveld (11) gehuldigd tot cyber agent

Algemeen 1.992 keer gelezen

UDEN | Het was een bijzondere dag vandaag voor de 11-jarige Tijmen Lelieveld uit Uden. Hij werd officieel gehuldigd tot junior cyber agent van gemeente Maashorst. Hij weet nu alles over crimineel gedrag op internet en kan helpen om inwoners van Maashorst daartegen te beschermen. Hij werd vanmiddag op zijn school IKC Raam verrast door een bezoek van locoburgemeester Ramona Sour en wijkagente Lieke Maas.

Tijmen is de winnaar van alle kinderen uit Maashorst die de afgelopen maanden meededen aan het project Hack Shield, de bescherming tegen online criminelen. Dat is een landelijk project voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar, bedoeld om kinderen bewust te maken van de gevaren die ze online lopen. Denk aan desinformatie, phishing, privacy schending, online pesten of misbruik van auteursrecht. Al meer dan 150.000 kinderen in 186 gemeenten doen mee. In Maashorst deden tot nu toe 149 kinderen mee. Tijmen deed mee met zijn hele klas (groep 7/8 van Integraal Kindcentrum Raam). Hij haalde de meeste punten van alle deelnemers in Maashorst.

Game
In de vorm van een spannende game op internet worden de deelnemers spelenderwijs opgeleid tot cyber agent. Ze leren niet alleen hoe je online gevaar kunt herkennen en voorkomen, maar ook hoe je je omgeving hiertegen kunnen beschermen. Zo kunnen ze ook anderen weer helpen. De politie en burgemeester zijn dan ook erg blij met de nieuwe cyber agenten in Maashorst.

Trots
Tijmen ontving vandaag uit handen van locoburgemeester Ramona Sour en wijkagente Lieke Maas een officieel certificaat en het Hack Shield paspoort. Sour: “Kinderen van jullie leeftijd zijn steeds vaker online. Jullie spelen games, appen en brengen veel tijd door op social media. Dat is natuurlijk leuk om te doen, maar dit online leven heeft ook een keerzijde. Omdat veel mensen zich niet bewust zijn van de gevaren die ze online lopen, zijn ze een makkelijke prooi voor online criminelen. Als gemeente vinden we jullie online veiligheid heel belangrijk. We zijn dan ook hartstikke trots op alle nieuwe cyber agenten. Nu kunnen jullie ons helpen om andere mensen ook te wijzen op de risico’s én jullie kunnen hen laten zien waar ze op moeten letten!”

Zoektocht naar Cyber agenten gaat door
Ook na de huldiging blijft de gemeente Maashorst zoeken naar junior cyber agenten. Aspirant agenten kunnen zich dus nog steeds aanmelden op www.joinhackshield.nl. Hoe meer cyber agenten, des te veiliger is de gemeente. Voor meer informatie zie: nl.joinhackshield.com/nl.

Cyberagent
Cyberagent
Cyberagent
Cyberagent
Cyberagent
Cyberagent
Cyberagent
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant