Afbeelding

Theatervoorstelling over dementie bij Nia Domo

Algemeen 383 keer gelezen

BOEKEL | Het Geheugenhuis Boekel, dorpsteam Boekel en de gemeente Boekel organiseren maandag 4 december in Nia Domo in Boekel samen de indrukwekkende theatervoorstelling ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’. Het is een hoopvolle theatervoorstelling voor mantelzorgers, naasten en familieleden van mensen met dementie en zorgprofessionals, waarin vele vragen die er bestaan rondom het omgaan met dementie aan bod komen.

In een persoonlijke, muzikale, troostrijke en grappige voorstelling wordt de kant van een dementerende ouder en die van haar dochter belicht. Madeleine Matzer liet zich voor Je kunt me gerust een geheim vertellen inspireren door haar persoonlijke zoektocht, toen zij moest leren omgaan met de ziekte van haar eigen moeder. Actrice Juul Vrijdag speelt zowel de rol van de dementerende moeder als die van de zoekende dochter. Na de voorstelling is er ruimte om na te praten: hoe is het om iemand die nog leeft, stukje bij beetje kwijt te raken? Kun je die persoon dan nog terugvinden? En zo ja, waar en hoe?

Aanmelden
De voorstelling begint om 19.30 uur en zal rond 21.15 uur afgelopen zijn. Vanaf 19.00 uur kan je terecht. Aanmelden voor deze avond is verplicht, via www.bibliotheekdelagebeemden.nl of telefonisch via 0492 32 32 44. Entree is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant