Afbeelding
Foto: Ad van de Graaf

Nieuwe speurtocht in aanloop naar Sinterklaasfeest in Uden

Algemeen 1.596 keer gelezen

UDEN | Nog eventjes en dan is het weer zover: Sinterklaas in Uden! Komende zaterdag brengt hij hier een bezoekje. “Ik heb er weer zin in”, zo geeft Sinterklaas zelf aan, wanneer we hem even bellen. “Vorig jaar was het zo’n gezellige intocht met vele blije kinderen en enthousiaste ouders, dat ik het me nog goed kan herinneren. Hopelijk wordt het weer een groot feest op de Markt.” 

Als het bestuur van de Stichting Sintocht Uden, dat afgelopen jaar weer nieuwe ideeën bedacht, wel. Vanaf 13.00 uur zijn er volop activiteiten op de Markt, met spelletjes waarbij een echt ‘hulppietendiploma’ verdiend kan worden, en dansoptredens. Sinterklaas vertrekt wederom vanuit de St. Petruskerk om 14.00 voor een extra lange intocht route richting de Markt, zodat jong en oud langs de route kan zwaaien. Die route wordt woensdag wordt in het Udens Weekblad en op alle sociale media weer bekendgemaakt. Tegen 14.30 uur komt Sint op de Markt aan.

Nieuw: speurtocht
Nieuw dit jaar is de speurtocht. Vanaf dinsdag hangen er bij een aantal winkels in Uden letterkaarten in de winkels. Je kan de deelnamekaarten bij deelnemende winkels of horeca halen. Hierbij zitten onder andere de Top1Toys, Intertoys, De Zit van Lex en de FeestwinkelVind jij alle letters en maak jij het juiste woord? Lever je antwoordkaart dan zaterdag in op de Markt bij de stand en ontvang een leuke verrassing. Natuurlijk kan je dan ook meteen aansluiten bij de spelletjes. Sinterklaas neemt dit jaar maar liefst bijna 100 roetveegpieten mee, met héél veel pepernoten. Er ligt een draaiboek klaar met sport, spel en muziek. Er loopt een heuse pietenband mee tijdens de intocht en uiteraard wordt er veel lekkers uitgedeeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant