De Pius X-kerk.
De Pius X-kerk. Foto: Debbie Vermeeren

Nieuwe stap in herontwikkeling locatie Pius X kerk

Algemeen 3.332 keer gelezen

UDEN | Bouwcombinatie Wagemakers-Van de Ven en de gemeente Maashorst tekenden deze week een intentieovereenkomst voor de herontwikkeling van de locatie van de voormalige Pius X kerk en pastorie. De initiatiefnemers willen hier zo’n 85 appartementen voor meerdere doelgroepen en een gezondheidscentrum realiseren. 

De ondertekening is volgens de gemeente Maashorst een belangrijke stap in de plannen voor een nieuwbouwlocatie. De komende tijd gaan de initiatiefnemers samen met de gemeente verder uitzoeken of het plan zowel qua invulling als financiën haalbaar is. Het plan voorziet in koop- en huurappartementen, zowel sociale huur als in het middensegment.

Pius X is een voormalig kerkgebouw met pastorie. De kerk is al geruime tijd gesloten en sinds 2009 in eigendom van de Bouwcombinatie Wagemakers-Van de Ven. Voor het realiseren van de nieuwbouw, zullen het kerkgebouw en de pastorie gesloopt worden. De aanwezige toren is van monumentale waarde en zal blijven staan. Welke invulling de toren krijgt, is nog niet bekend.


Van links naar rechts Karin Wagemakers, wethouder Franko van Lankvelt en Stefan van de Ven bij de ondertekening intentieovereenkomst voor herontwikkeling locatie Pius X.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant