Een foto gemaakt vanaf het nieuwe 'Eikenheuvel fotopunt'.
Een foto gemaakt vanaf het nieuwe 'Eikenheuvel fotopunt'.

Bijzonder cadeau voor Buurtvereniging D’n Eikenheuvel

Algemeen 1.720 keer gelezen

UDEN | Buurtvereniging D’n Eikenheuvel, een hechte gemeenschap sinds 1963 vierde onlangs haar 60-jarig lustrum met de onthulling van een monument in het eigen buurtschap. Dit monument is niet alleen een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en saamhorigheid van de buurtvereniging, maar ook een cadeau aan iedereen die het buurtschap bezoekt.

Buurtvereniging D’n Eikenheuvel, met 43 adressen verdeeld over de straten Eikenheuvelweg, Dorshout, Munterweg en Ruitersweg, Laarweg en Wilsfoort heeft door de decennia heen bewezen een veerkrachtige en nauw verbonden gemeenschap te zijn. Dit 60-jarig lustrum markeert niet alleen het verleden, maar biedt ook een blik op de toekomst, waarin de buurtvereniging en haar leden zich blijven inzetten voor gemeenschappelijke activiteiten en wederzijdse ondersteuning. “Door de jaren heen is de maatschappij flink veranderd, maar wij zijn altijd een hechte buurt gebleven die veel met elkaar onderneemt en voor elkaar klaar staat. Iedereen draagt daaraan bij en daar zijn we erg trots op,” aldus Mark Pasveer, voorzitter van Buurtvereniging D’n Eikenheuvel. Met een dag vol feestelijkheden werd stilgestaan bij het bijzondere lustrum. Van ‘Heel D’n Eikenheuvel Bakt’ tot ‘Dit is D’n Eikenheuvel’, een kennismakingsspel waarmee oude en nieuwe buurtbewoners elkaar beter leerden kennen, tot een foute bingo en als afsluiting een gezellige feestavond met DJ tot in de late uurtjes.

Cadeau
En dan was er natuurlijk nog het cadeau. Onder het genot van een glaasje champagne vond de feestelijke onthulling van het ‘Eikenheuvel fotopunt’ plaats. Een monument waar bezoekers hun mobiele telefoon in kunnen plaatsen om een foto te maken van het prachtige uitzicht dat het buurtschap biedt op het beekdal de Leijgraaf. Of nog beter: door je telefoon op zelfontspanner te zetten, kun je ook jezelf vastleggen te midden van het landschap.

Voor iedereen in de Maashorst 
Het nieuw onthulde monument is vrij toegankelijk voor iedereen die D’n Eikenheuvel bezoekt. Het staat symbool voor de openheid en gastvrijheid die Buurtvereniging kenmerkt. Je vindt het monument op de kruising van de Eikenheuvelweg en de Dorsthout, naast het bankje wat precies toen jaar geleden ter ere van het 50-jarig bestaan van de buurtvereniging werd geplaatst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant