Het restaurant op de Markt.
Het restaurant op de Markt. Foto: Peter Noy

Restaurant OONIVOO sluit de deuren

Algemeen 8.222 keer gelezen

UDEN | Restaurant OONIVOO stopt ermee. Het restaurant op de Markt in Uden maakt vandaag bekend dat ze op 1 januari 2024 de deuren definitief sluit. “Het is nu tijd voor een nieuwe fase.”

Ondernemer Marco van Bergen begon het OONIVOO-avontuur op 1 januari 2016. De vinoloog en eigenaar van wijnbedrijf OONIVOO nam het restaurant - dat toen nog ‘t Raadhuis heette - over van Robin van Soest en Olaf van Hoof, met als doel er een toplocatie van te maken voor wijnliefhebbers en culinaire genieters. In 2017 volgde een verbouwing en kreeg het culinaire restaurant dezelfde naam als zijn wijnbedrijf: OONIVOO.

Michelinster
Het restaurant ontving in 2018 een Michelinster, en wist die onderscheiding voor restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening de daarop volgende jaren te behouden. In 2022 was de teleurstelling bij de eigenaren en het personeel enorm toen het restaurant de ster kwijtraakte. “We kunnen niet voldoende benadrukken hoe trots we zijn op wat we in 8 jaar hebben bereikt”, laat OONIVOO weten. “Naast vele mooie momenten en hoogtepunten waren er ook tegenslagen. Dat hoort nu eenmaal bij ondernemen. We hebben onze nek uitgestoken, prachtige ervaringen opgedaan, maar natuurlijk doet het afscheid ook pijn. We waren liever doorgegaan. Het is nu tijd voor een nieuwe fase.” Er is nog niets bekend over een eventuele overname, of wat er volgend jaar in het oude Raadhuis gaat gebeuren. Van Bergen: “Onze locatie is en blijft één van de allermooiste in Uden en ik weet zeker dat toekomstige ondernemers met de juiste passie en ambitie hier een geweldig succes kunnen maken. Uden verdient dat!”

Wijnzaak
Hoewel het avontuur in de horeca ophoudt, blijft het merk OONIVOO wel voortbestaan. De wijnzaak OONIVOO Wines & More aan de Markt, die zo’n 2 jaar geleden geopend werd, gaat gewoon door.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant