Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg
FOTO’S

Einde van rotonde Wilhelminastraat, werkzaamheden zorgen voor opstoppingen

Algemeen 9.586 keer gelezen

UDEN | En... weg is de rotonde op de Wilhelminastraat. 2 weken geleden begonnen de voorbereidende werkzaamheden op de N264. Tot en met oktober worden in verschillende fasen de rotondes en tussenliggende wegdelen onder handen genomen. De rotondes maken plaats voor nieuwe kruispunten met zogeheten slimme verkeerslichten. De werkzaamheden op de Wilhelminastraat duren nog tot 11 september.

Vrijdag kon het verkeer voor het laatst over de rotonde op de Wilhelminastraat rijden. Verschillende graafmachines en bulldozers waren het hele weekend druk bezig om de eerste rotonde af te breken en op te ruimen. Met vrachtwagens werd het beton en oude asfalt afgevoerd. Dit komt later weer terug om hergebruikt te worden. De contouren van wat eerst de rotonde was, is nog net zichtbaar. De werkzaamheden worden door verschillende mensen met belangstelling gevolgd; op de fietsbrug is het een gaan en komen van mensen. De omwonenden maken alles van kortbij mee en ervaren dat ieder op hun eigen manier. De één vindt de geluidsoverlast en hoeveelheid stof meevallen, terwijl anderen hopen dat het snel klaar is.

Files
Door de werkzaamheden en bijbehorende wegafsluitingen ontstaan er vele opstoppingen en files. Omdat afslag Volkel op de A50 tot 11 september afgesloten is, stond er bij de eerdere afrit, afslag Zeeland/Uden, vanochtend een file op de vluchtstrook. Automobilisten die besloten via Veghel Uden in te komen, moesten op de wegen buiten de bebouwde kom ook achter de flinke rij met auto’s aansluiten. Vanaf de Land van Ravensteinstraat tot aan de rotonde bij Expert Ben van Dijk aan de Bitswijk is het eveneens een verkeersdrukte van jewelste.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant