Afbeelding

Udense Scouts nemen deel aan Intercamp

Algemeen 1.861 keer gelezen

UDEN/EIFEL | In het Pinksterweekend van 26 tot en met 29 mei zijn achttien Udense Scouts van Scouting Uotha naar Intercamp geweest: een internationaal Scoutingkamp met zo’n 3500 andere scouts in de Duitse Eifel. Intercamp is een Internationaal kamp dat, al vanaf 1967, ieder jaar gehouden wordt tijdens het Pinksterweekend, waar alle scouts van 11 tot en met 16 jaar welkom zijn om nieuwe vriendschappen te sluiten tijdens leuke activiteiten.

Elk jaar neemt een ander land de organisatie op zich en komen zo’n 3500 Scouts (tussen de 11 en 15 jaar oud) en hun begeleiders (18+) uit zestien verschillende landen naar het kampterrein. Dit jaar werd Intercamp georganiseerd op de Vogelsang IP, een locatie midden in het Eifel National Park in Duitsland met een donkere geschiedenis maar nu ingericht als ‘Internationale Plaats’ voor tolerantie, verscheidenheid en vredig samenzijn.

Thema
Het thema van Intercamp 2023 was dan ook ‘Peace, just a few steps away’. Door de oorlog in Oekraïne een heel relevant thema en de Scouts hebben tijdens de programma’s in groepen met allerlei verschillende nationaliteiten samengewerkt om te zien wat vrede voor hen betekent. Naast een rondleiding door Vogelsang IP met uitleg over de roerige geschiedenis van deze plek, hebben de Scouts een flinke hike met opdrachten gelopen door de omgeving in de Eifel, was er een spellenochtend waarin ze ontdekt hebben dat ‘samen spelen’ ook kan als je elkaars taal niet spreekt en hebben ze tijdens het Food Festival kunnen proeven van elkaars keuken en cultuur. Gedurende het hele weekend konden ze op de Plaza, het centrum van het kamp, creatieve activiteiten ondernemen zoals pyro, knopen, het bedrukken van een T-shirt of inkopen doen bij de diverse internationale Scoutshops. ‘s Avonds stond het programma in het teken van veel dans, muziek en plezier. Op maandag ging iedereen met mooie herinneringen, ervaringen en nieuwe vrienden weer naar huis. In 2024 volgt er weer een Intercamp 2024, dan in Polen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant