Hetty Smits is mantelzorgmakelaar.
Hetty Smits is mantelzorgmakelaar.

Inloopochtend Geheugenhuis Boekel met Hetty Smits

Algemeen 464 keer gelezen

BOEKEL | Je vergeet namen, raakt spullen kwijt, dingen lukken niet meer zo goed als vroeger, je voelt je onrustig. Wat is er aan de hand? Wat gebeurt er met me? Iedereen die te maken heeft met dementie en geheugenproblemen stelt zichzelf deze vragen. Daarvoor is de maandelijkse inloopochtend van Geheugenhuis Boekel. De inloopochtenden vinden plaats op elke eerste vrijdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur in bibliotheek Boekel. De eerstvolgende ochtend is op vrijdag 2 juni. Mantelzorgmakelaar Hetty Smits is dan te gast. Iedereen is welkom om vrijblijvend binnen te lopen.

Hetty Smits is woonachtig in Boekel en mantelzorgmakelaar. “Op 2 juni vertel ik wat een mantelzorgmakelaar is en wat deze kan betekenen voor de mantelzorger en voor de zorgvrager. Als mantelzorgmakelaar bied ik professionele ondersteuning aan mantelzorgers bij alle regeltaken in de zorg voor een ander. Ik zorg dat de juiste zorg wordt ingezet en dat mensen niet van het kastje naar de muur worden gestuurd. Ik kan ondersteunen bij zoeken naar de juiste zorg, aanvragen bij gemeente, WLZ aanvragen, het vinden van een dagbesteding. Ik ben op de hoogte van de regel en wetgeving en kan daarom ondersteunen en informeren omtrent zorg, wonen, welzijn en de combinatie mantelzorg en werk.”

Themakoffers 
Als lid van de bibliotheek is het mogelijk om speciale themakoffers te lenen. De inhoud is zeer geschikt voor gebruik in zorginstellingen en activiteitenbegeleiding, maar ook voor mantelzorgers. Tijdens de inloopochtend wordt uitleg gegeven over het gebruik en de inhoud van de koffers.

Uit de krant