Het pand waar de GGD in komt te zitten.
Het pand waar de GGD in komt te zitten.

GGD Uden verhuist van Aldetiendstraat naar Volkelseweg

Algemeen 2.053 keer gelezen

UDEN | GGD Hart voor Brabant in Uden gaat verhuizen. Vanaf maandag 3 april is het nieuwe bezoekadres in Uden Volkelseweg 2. De verhuizing is onderdeel van de implementatie van de nieuwe huisvestingsvisie van GGD Hart voor Brabant. Hierin is de keuze gemaakt om twee grote regionale vestigingen te realiseren in Tilburg en ‘s-Hertogenbosch en drie kleinere regionale vestigingen.

De nieuwe huisvesting van de GGD Hart voor Brabant bestaat uit vijf regionale vestigingen. De eerste in ’s-Hertogenbosch werd opgeleverd in december 2019, de tweede in Tilburg in november 2020. Uden is - na Waalwijk en Oss - de laatste van de drie kleinere vestigingen die wordt geopend. Naast de vijf regionale vestigingen heeft de GGD Hart voor Brabant zo’n zestig consultatiebureaus, verspreid over de gemeenten.

Gezondheidsplein
Inwoners uit de regio komen direct bij binnenkomst uit op het gezondheidsplein. Hier zitten de publieksdiensten reizigerszorg, seksuele gezondheidszorg en jeugdgezondheidszorg. Daarnaast kent de nieuwe locatie een Plaza & Creatie waar medewerkers kunnen afspreken met partners en waar medewerkers onderling kunnen samenwerken. Verder is er een werkgebied met werkplekken voor GGD-medewerkers uit de hele regio. Het werkgebied is ingericht volgens het concept ‘activiteit gerelateerd werken’ wat ervoor zorgt dat medewerkers kunnen kiezen uit verschillende soorten werkplekken afhankelijk van de werkzaamheden die zij op dat moment doen.

Samenwerking bevorderen
Directeur Thérèse Claassen is blij met de nieuwe locatie: “In onze nieuwe vestigingen willen we dat inwoners van ons werkgebied zich welkom voelen en goed kunnen worden bediend. Ook vinden we het belangrijk de samenwerking te bevorderen met de gemeenten, (zorg)partners en tussen collega’s onderling. We richten onze panden in als ontmoetingsplek voor onze partnerorganisaties in de publieke gezondheid.”

Uit de krant