Afbeelding

10.000e passagier van MuzeMobiel verrast

Algemeen 1.396 keer gelezen

UDEN | De MuzeMobiel reed woensdag de 10.000ste rit. Chauffeur Herman Paalman en bestuurslid Hans van Zon verrasten de 10.000e passagier Bertus Karssens met een bloemetje en een presentje.

De MuzeMobiel rijdt inmiddels 3 jaar naar volle tevredenheid van de vele gebruikers. De ‘dorpstaxi’ is met name bedacht voor mensen die minder mobiel zijn en daardoor niet zelfstandig het huis uit kunnen. Veel gemaakte reisdoelen zijn onder andere ziekenhuisbezoeken, een ritje naar het winkelcentrum, bezoek aan familie/vrienden, naar huisarts/fysiotherapeut en natuurlijk deelname aan activiteiten in MuzeRijk. Zonder de MuzeMobiel is de kans groot dat men in een isolement terecht komt en eenzaam wordt. Uit onderzoek is vastgesteld dat maar liefst 92 procent van de huidige klanten aangeeft door de MuzeMobiel weer onder de mensen te komen. Ook hun zelfredzaamheid neemt toe.

Jaarlijks 5000 ritten
Bij de start van MuzeMobiel was het doel om jaarlijks minimaal 5000 ritten te rijden, maar dat aantal is niet gehaald. Er was rekening gehouden met een voorzichtige start. MuzeMobiel wordt volledig met vrijwilligers uitgevoerd. Voor hen was het nieuw dus was een langzame groei en relatief veel tijd voor de uitvoering een traject om een goede kwaliteit te waarborgen. De coronamaatregelen zijn er echter de oorzaak van dat het grootste deel van het aantal gewenste ritten niet is gerealiseerd. De verwachting is dat vanaf januari 2023 het aantal van 5000 ritten wel gehaald wordt.

Kosten
Met deze 5000 ritten realiseert de MuzeMobiel de helft van de totale exploitatiekosten. De andere helft moet uit subsidie en sponsoring worden verkregen. De afgelopen jaren kon dit bedrag betaald worden uit een bijdrage van de Provincie, Rabobank en Jumbo. Dit jaar moeten nieuwe sponsoren gevonden worden.

Uit de krant