Afbeelding

Leer werken met websites van de overheid op gratis cursus digitale overheid

Algemeen 650 keer gelezen

UDEN | In bibliotheek Uden start een nieuwe reeks van de cursus ‘Digitale overheid’. Overheidsinstanties versturen hun berichten en verzoeken steeds vaker digitaal. Dat is handig, maar veel mensen vinden het ook moeilijk. Tijdens deze cursus leer je werken met de websites van de overheid.

Ook leer je een DigiD aanvragen en gebruiken. Bij veel overheidsorganisaties kun je niet meer inloggen met alleen een DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord. Je moet dan ook gebruikmaken van sms controle of de DigiD app. Tijdens de cursus leer je hoe je een DigiD app op je telefoon zet en hoe je deze gebruikt.

Praktisch
Deze gratis cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 2 uur. Data: maandag 13 en 27 februari, en 6 en 13 maart, van 10.00 tot 12.00 uur. De cursus is bestemd voor deelnemers die al een beetje met internet kunnen omgaan. Moeite met internet? Start dan met de beginnerscursus Klik &Tik bij de bibliotheek. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om deel te kunnen nemen. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en is gratis. Er is plaats voor maximaal acht deelnemers. Deelnemen? Meld je dan vooraf aan bij de bibliotheek. Dat kan aan de balie in Uden maar ook telefonisch via 0413 26 31 01. Voor vragen over de cursus kun je contact opnemen met Yvonne de Groot.

Uit de krant