Afbeelding

Maashorst komt met eenmalige energiesubsidie voor verenigingen

Algemeen 615 keer gelezen

MAASHORST | De gemeente komt waarschijnlijk met een eenmalige subsidie ter compensatie van de gestegen energiekosten in het afgelopen jaar. Alle verenigingen, stichtingen of vrijwilligersorganisaties die een eigen of gehuurde accommodatie in gebruik hebben in de gemeente Maashorst kunnen hier aanspraak op maken. Het college stelt voor aan de gemeenteraad om hiervoor 220.000 euro beschikbaar te stellen. Aanleiding hiervoor was een motie van PRO die begin november raadsbreed werd aangenomen.

De raad gaf met deze motie het college de opdracht ‘een voorstel te doen voor een maatwerkregeling voor tegemoetkoming in de energiekosten voor verenigingen en stichtingen met een accommodatie en vrijwilligersorganisaties’. Indiener Cock de Jong (PRO): “We behandelden een voorstel dat alleen een tegemoetkoming in de energiekosten voor particulieren mogelijk maakte. Maar verenigingen en stichtingen hebben hier ook last van. We zijn blij dat het college de motie omarmd heeft, en er ook voortvarend mee aan de slag is gegaan zodat er nu al een voorstelt ligt.”

Wethouder
Wethouder Harold van den Broek (sportaccommodaties): “We willen dat deze activiteiten bereikbaar blijven voor alle inwoners van de gemeente Maashorst. Deze regeling is bedoeld om te voorkomen dat verenigingen en stichtingen in financiële problemen komen. Daardoor kan hun voortbestaan in gevaar komen, of ze moeten de kosten eventueel op de leden verhalen. Daarom is dit een eenmalige subsidie ter compensatie van de energielasten in 2022. Ik was blij met de motie, en ik ben blij dat er nu snel een prima voorstel ligt. Dat is goed voor onze verenigingen en stichtingen, en daarmee ook voor de inwoners van Maashorst.”

Vervolg
De commissie REF behandelt het voorstel op donderdag 15 december, de gemeenteraad neemt er op 22 december een besluit over.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant