Opperste concentratie tijdens het dictee vorig jaar. (foto: Henk Lunenburg)
Opperste concentratie tijdens het dictee vorig jaar. (foto: Henk Lunenburg)

Aanmelden voor het ‘Groowt Újes Diktee’ kan weer

Algemeen 566 keer gelezen

UDEN | Al jaren organiseren Betsie Timmers, Chris van Haandel en bibliotheek Uden samen het ‘Groowt Újes Diktee’. Udenaren en niet-Udenaren gaan met elkaar de strijd aan om te kijken wie het Udens dialect het beste beheerst. Op vrijdag 10 februari staat de 21e editie op het programma. De locatie is nog een verrassing

Ongeveer dertig deelnemers zullen gaan strijden wie het Udens dialect het beste schriftelijk beheerst. Gabri Raaijmakers van de bieb organiseert het dictee al jaren: “Wij vinden het belangrijk om het Udense dialect levend te houden. Ook als je niet mee wilt schrijven aan het dictee is het heel leuk om de finale bij te wonen. Je gaat met heel wat nieuwe woorden en uitdrukkingen naar huis.” Aanmelden voor “Het Groowt Ujes Diktee” kan via: ujesdiktee@kpnmail.nl of gabriraaijmakers@nobb.nl. Voorafgaand aan het dictee heb je de kans om in de bieb de 4 weken durende cursus ‘Újes Leere’ te volgen. De cursusavond duurt van 19.00 uur tot 20.30 uur en start op maandag 16 januari. De kosten hiervoor zijn 30 euro. Cursusleider Chris van Haandel: “Ik zal tijdens de lessen probeere aon oew verstând te brenge hoe ge het Újese dialect dient te schrijven.” Het cursusmateriaal is bij de prijs inbegrepen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot 31 december via ujesdiktee@kpnmail.nl.

‘Újese’ hersenkrakers
Vanaf 11 januari, verschijnen er in deze krant een viertal puzzels in het Udens dialect, waarvan de prijzen tijdens de finale van Het ‘Groowt Újes Diktee’ worden uitgereikt. Je kunt ze ook vinden op www.ujesdiktee.nl en www.bibliotheekuden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant